Ο δείκτης Nikkei ανεβαίνει 0,27% στις 35.714 μονάδες
Ανεβαίνουν οι ασιατικές αγορές, μετά το χθεσινό sell-off, με τους επενδυτές να αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τους ανταποδοτικούς δασμούς του Τραμπ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την 2α Απριλίου ως «Ημέρα Απελευθέρωσης».
Ο δείκτης Nikkei ανεβαίνει 0,27% στις 35.714 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει άνοδο 1,03%
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ανεβαίνει 0,59% στις 3.355 μονάδες, ο Kospi κερδίζει 1,78% στις 2.525 μονάδες, ο Hang Seng ψηλότερα 1,06% στις 23.363 μονάδες και ο ASX καταγράφει άνοδο 0,9% στις 7.914 μονάδες.
Στην Αυστραλία, η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4,1% εν όψει και των εκλογών της 3ης Μαΐου.
Στην Κίνα, ο δείκτης PMI της Caixin διαμορφώθηκε στο 51,2 τον Μάρτιο, έναντι του 50,8 τον προηγούμενο μήνα και λίγο καλύτερα από το 51,1 που περίμεναν οι αναλυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος, παρά τις αντιρρήσεις Τραμπ
- Ουκρανία: Τετ α τετ Ζελένσκι – Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα στον ΟΗΕ
- Στουρνάρας: Η Ελλάδα θέλει περισσότερες διασυνοριακές τραπεζικές συμφωνίες
- Παγκόσμιο Στίβου: Πάλεψε η Τζένγκο, αλλά έμεινε στην 5η θέση στο Τόκιο
- Βρετανία: Ρεκόρ διελεύσεων μεταναστών στη Μάγχη το 2025
- IDF: Προειδοποεί για χτύπημα στην πόλη της Γάζας με “ισχύ άνευ προηγουμένου”
- Σίμκους: Η ΕΚΤ χρειάζεται μία μείωση επιτοκίων τον Δεκέμβριο
- Πορτογαλία: Θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις