Ισχυρό ανοδικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την αγορά να διασπά δυναμικά τα επίπεδα των 900 μονάδων.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η σημερινή άνοδος στηρίχθηκε στις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch την ερχόμενη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, αλλά και από την Moody΄s στις 28 Νοεμβρίου, μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση των στοιχείων για αύξηση του ΑΕΠ.
Ο τζίρος αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τα 35 δισ. ευρώ της χθεσινής συνεδρίασης, αλλά δεν ήταν και ανάλογος της έκτασης της σημερινής ανοδικής κίνησης της αγοράς.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Eurobank, της Ελλάκτωρ, της Πειραιώς, της Ιντραλότ και της Motor Oil.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 916,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,90%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 920,12 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 4,35%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 88,69 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,05%.
Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+9,09%), της Eurobank (+7,56%), της Ελλάκτωρ (+6,94%), της Πειραιώς (+6,73%), της Ιντραλότ (+6,73%), της Motor Oil (+6,60%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+6,31%), του ΟΤΕ (+5,67%), της Τέρνα Ενεργειακή (+5,10%), της MIG (+4,74%), και της Viohalco (+4,37%).
Με άνοδο έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+9,40%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+6,77%), των Τηλεπικοινωνιών (+5,67%) και των Τραπεζών (+4,98%).
Ανοδικά κινήθηκαν 88 μετοχές, 29 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: SATO +19,79%, ΝΕΛ +18,18%, Altec +17,39%, Νηρεύς +14,17% και Γ.Ε. Δημητρίου +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τζιρακιάν Προφίλ (κ) -20,00%, Compucon -18,75%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -6,67%, Εβροφάρμα -10,00% και Elinoil -9,09%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Aύξηση 10,65% κατέγραψε ο δείκτης ψηφιακής ανάπτυξης το 2024
- Apple: Ανησυχία για απώλειες 900 εκατ. δολαρίων από τους δασμούς
- Bestseller: Ανοίγει το πρώτο φυσικό κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
- ITER: Το παγκόσμιο στοίχημα για καθαρή πυρηνική ενέργεια
- Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας σήμερα 02/05 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εγκρίνει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
- Νομική: Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις