Ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας χάρη στην ισχυρή ζήτηση για premium προϊόντα, τις λύσεις B2B και τη βελτιωμένη αποδοτικότητα κόστους
Υψηλές επιδόσεις για δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε η LG Electronics το 2026, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία της, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 23,83 τρισ. κορεατικών γουόν (16,56 δισ. δολάρια) και λειτουργικά κέρδη 1,58 τρισ. γουόν (1,10 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση εσόδων κατά 14,9% και εντυπωσιακή άνοδο 147% στα λειτουργικά κέρδη σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Καθοριστικό ρόλο στην επίδοση διαδραμάτισαν οι αυξημένες πωλήσεις προϊόντων υψηλής αξίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας κόστους και η διαρκής ανάπτυξη των δραστηριοτήτων B2B, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλέον το 36% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.
Παράλληλα, οι συνδρομητικές υπηρεσίες της LG συνέχισαν τη διεθνή τους επέκταση, καταγράφοντας αύξηση εσόδων κατά 5%.
Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η επίδοση του τομέα οικιακών συσκευών, ο οποίος ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 7 τρισ. γουόν σε τριμηνιαία έσοδα, διατηρώντας λειτουργικό περιθώριο κέρδους κοντά στο 10%.
Αντίστοιχα, ο κλάδος λύσεων για οχήματα σημείωσε τα υψηλότερα έσοδα και λειτουργικά κέρδη δεύτερου τριμήνου στην ιστορία του, αξιοποιώντας το ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.
Θετική ήταν και η εικόνα του τομέα media και ψυχαγωγίας, με ώθηση από τις πωλήσεις premium τηλεοράσεων OLED και QNED, καθώς και του κλάδου κλιματισμού, ο οποίος ενίσχυσε τις διεθνείς πωλήσεις του και επενδύει δυναμικά στις λύσεις ψύξης για κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης.
Για το τρίτο τρίμηνο του έτους, η LG σχεδιάζει να συνεχίσει την ανάπτυξή της δίνοντας έμφαση στις αγορές του Παγκόσμιου Νότου, στην περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας και στην επέκταση δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως η ρομποτική, οι λύσεις HVAC και οι τεχνολογίες υποστήριξης υποδομών τεχνητής νοημοσύνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάρνεϊ προς ΗΠΑ: «Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος»
- Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα – Μολότοφ, δακρυγόνα και συγκρούσεις με την αστυνομία
- Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά» σε ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
- Κύκλωμα εκατομμυρίων πίσω από ΜΚΟ για άρρωστα παιδιά – Δωρεές, χλιδή και «στημένοι» ποδοσφαιρικοί αγώνες
- Γαλλία: Νέος γύρος έντασης στο Παρίσι – Στους δρόμους χιλιάδες νέοι για την ακρίβεια και την παιδεία
- FSB: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Ρωσία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
- Binance: Αποκατέστησε το 90% των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων – Επανεκκίνηση των αναλήψεων την Κυριακή
- Μπορούν οι Δημοκρατικοί να κερδίσουν τη Γερουσία των ΗΠΑ; Οι 10 πολιτείες που θα κρίνουν τη μάχη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








