Αγορές

Ανοδος των μετοχών στην Ασία, πτώση του δολαρίου έναντι του γιεν λόγω FED

Financialreport.gr

Το πετρέλαιο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα μετά την αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Οι μετοχές στην Ασία σημείωσαν άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και το δολάριο ΗΠΑ διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ενίσχυσαν τις προσδοκίες τους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα λάβει μέτρα για τη στήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Το πετρέλαιο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα μετά την αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ και τις απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στην Ινδία λόγω των αγορών πετρελαίου από τη Ρωσία. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών της χώρας τον Ιούλιο.

«Υπάρχουν ενδείξεις αδυναμίας σε ορισμένα τμήματα της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι, αν όχι τον Σεπτέμβριο, σίγουρα όμως εντός του έτους, η Fed θα προχωρήσει σε δύο περαιτέρω χαλαρώσεις της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Rodrigo Catril, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος της National Australia Bank.

Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,6% στις πρώτες συναλλαγές. Ο Nikkei ανέβηκε 0,5% μετά τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών που σημείωσε τη Δευτέρα.

Το δολάριο υποχώρησε 0,1% στα 146,96 γιεν. Το ευρώ παρέμεινε αμετάβλητο στα 1,1572 δολάρια, ενώ ο δείκτης του δολαρίου, που παρακολουθεί την πορεία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,1% μετά από δύο ημέρες πτώσης.

Οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ανέρχονται πλέον σε περίπου 94%, σύμφωνα με το CME Fedwatch, από 63% που ήταν στις 28 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες στην αγορά προβλέπουν τουλάχιστον δύο μειώσεις κατά 0,25% έως το τέλος του έτους.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί Nvidia, Alphabet και Meta σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η Palantir Technologies αύξησε τις προβλέψεις για τα έσοδά της για δεύτερη φορά φέτος, λόγω των προσδοκιών για συνεχή ζήτηση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει.

«Οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών συνεχίζουν να ωθούν τις κινήσεις της αγοράς», ανέφερε σε σημείωμά του ο Michael McCarthy, στρατηγικός αναλυτής της Moomoo Australia.

Στην Ιαπωνία, ο τελικός δείκτης των διαχειριστών προμηθειών υπηρεσιών της S&P Global ανέβηκε στο 53,6 τον Ιούλιο από 51,7 τον Ιούνιο, σημειώνοντας την ισχυρότερη επέκταση από τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες μετά από τρεις ημέρες πτώσης λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για υπερπροσφορά, με την πιθανότητα περαιτέρω διακοπών του εφοδιασμού από τη Ρωσία να παρέχει στήριξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent παρέμειναν σταθερά στα 68,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησαν 0,02% στα 66,28 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός spot ήταν ελαφρώς υψηλότερος στα 3.381,4 δολάρια την ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Euro Stoxx 50 σημείωσαν άνοδο 0,2%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης DAX της Γερμανίας σημείωσαν άνοδο 0,3% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης FTSE σημείωσαν άνοδο 0,4%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ, τα S&P 500 e-minis, σημείωσαν άνοδο 0,2%.

Το Bitcoin παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 114.866,06 δολάρια μετά από μια διήμερη άνοδο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu