Διεθνή

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Ο Τραμπ μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές

Μεγάλη νίκη για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση των δικαστικών αρχών του Κολοράντο που του απαγόρευε τη συμμετοχή στις εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βάλει το όνομά του στην προκριματική εκλογή των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο, ανατρέποντας απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο και ανοίγοντας τον δρόμο και για τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2024. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο αποφάνθηκε τον Δεκέμβριο ότι ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος να διεκδικήσει ή να κατέχει αξίωμα λόγω παραβίασης της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, απαγορεύοντας του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο.

Η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν επιλύει μόνο το ζήτημα του κατά πόσον ο Τραμπ μπορεί να εμφανιστεί στις προκριματικές εκλογές του Κολοράντο, αλλά και εάν είναι μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί και από τη συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του Μέιν και του Ιλινόι, με το σκεπτικό να στηρίζεται και πάλι στην παραβίαση της 14ης Τροπολογίας, αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων των δύο αυτών πολιτείων είχαν τεθεί σε αναστολή μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το Κολοράντο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μια ημέρα πριν από τη «Σούπερ Τρίτη», όπου οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν σε 15 πολιτείες στις προκριματικές εκλογές για να επιλέξουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές. Ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι θα εκλέξουν αύριο περισσότερους από το ένα τρίτο των εκλεκτόρων που είναι αρμόδιοι για να ορίσουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu