Απάντηση σχετικά με θέματα μισθοδοσίας έδωσε η ΔΕΗ στο βουλευτή του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη, που σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -αναφερόμενος στη μισθοδοσία της εταιρίας- έκανε λόγο για “ρετιρέ”.
Η ΔΕΗ με σημερινή ανακοίνωσή της διευκρινίζει τα εξής:
-το ύψος της μισθοδοσίας εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, από 1.492,1 εκατ. ευρώ το 2009 μειώθηκε σε 880,3 εκατ. ευρώ το 2015. Ως ποσοστό επί των πωλήσεων τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 24,7% και 15,3%.
-το ύψος της συνολικής μισθοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των επενδύσεων και των εργοδοτικών εισφορών, από 1.703 εκατ. ευρώ το 2009 μειώθηκε σε 970 εκατ. ευρώ το 2015, ή ποσοστό 43%.
-από το 2010 και εφεξής δεν χορηγείται 13ος και 14ος μισθός (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας), αλλά τα οριζόμενα στο ν. 3845/2010 και υπό τις προϋποθέσεις αυτού, ποσά επιδομάτων.
-η χορήγηση προσαυξήσεων βάρδιας κλπ. σε εκλεγμένους συνδικαλιστές γίνεται σε εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων έπειτα από προσφυγή των ενδιαφερομένων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγυπτος: Πλωτό γεωτρύπανο ναυάγησε στον Κόλπο του Σουέζ
- HELLENiQ ENERGY: Απέκτησε την ΑΒΟ ENERGY και μαζί 22 έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1,5 GW
- Τραμπ – Μασκ: Μεγαλώνει η κόντρα με απειλές για απέλαση και περικοπή επιδοτήσεων
- Δ. Καρδοματέας, Γ. Διευθυντής ΚΑΠΕ: Αναγκαία η ενίσχυση των αγορών υδρογόνου και βιομεθανίου
- Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά ομολογιών της Aegean
- ΚΑΕ Αρης: Οι επιχειρηματίες Αντωνιάδης και Διακογιάννης της Seafair τα “μάτια” του Σιάο στην νέα εποχή
- Στο μυαλό του Σωκράτη Κόκκαλη για την Intralot: Από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και τον κρατικό ΟΠΑΠ μέλος παγκόσμιου ομίλου
- Τεχνική Ολυμπιακή: Γιατί επένδυσε σε κτίριο στη Φρανκφούρτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις