O στόλος της εταιρείας βρίσκεται εγλωβισμένος αυτή την περίοδο στον Αραβικό Κόλπο
H κρίση στη Μέση Ανατολή έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στην κρουαζιέρα, καθώς οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση της κατάστασης και λαμβάνουν αποφάσεις ακόμα και ακυρώσεων προγραμμάτων. Ειδικότερα, η Celestyal προχώρησε στην απόφαση για ακύρωση όλων των κρουαζιέρων της στην περιοχή για τον μήνα Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένων και των στάσεων σε ελληνικά νησιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση, ο στόλος της εταιρείας βρίσκεται στον Αραβικό Κόλπο, με το Celestyal Discovery στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το Celestyal Journey στη Ντόχα του Κατάρ.
Από την εταιρεία τονίζεται ότι όλοι οι επιβάτες και τα μη απαραίτητα μέλη του πληρώματος έχουν αποβιβαστεί, ενώ και τα δύο πλοία παραμένουν πλήρως λειτουργικά. Η δε αναχώρησή τους από την περιοχή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Εκ νέου λειτουργία τον Μάιο
Το θετικό, βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι, αν δεν συμβεί κάτι ανατρεπτικό, ο Μάιος θα ξεκινήσει κανονικά με το υπάρχον πρόγραμμα και συγκεκριμένα οι επόμενες προγραμματισμένες αναχωρήσεις είναι στις αρχές Μαϊου, δύο κρουαζιέρες, οι οποίες περιλαμβάνουν την Ελλάδα, τα ”Εμβληματικά Ελληνικά Νησιά” και το ”Πανόραμα Ελλάδας, Ιταλίας, Κροατίας”.
Από την εταιρεία επισημαίνεται ότι προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια και η διατήρηση της εμπιστοσύνης των επιβατών, του πληρώματος και των συνεργατών. Τα στελέχη της, δε, τονίζουν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα προχωρήσουν στην επανατοποθέτηση των πλοίων της, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Οι προετοιμασίες για την επάνοδο σε υπηρεσία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων να προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








