Την πρώτη δόση των 310 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κατέβαλε εμπρόθεσμα σήμερα η Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.
Συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναφέρει πως η Αθήνα αποπλήρωσε την πρώτη δόση, ύψους 310 εκατ. ευρώ, από το δάνειο που έχει λάβει από το ΔΝΤ, που λήγει αυτόν τον μήνα, τηρώντας τις συμφωνηθείσες προθεσμίες.
«Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ αυτόν τον μήνα, τις επόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει το Reuters στο δημοσίευμά του.
«Η κυβέρνησή του έχει δηλώσει πως θα κάνει τις πληρωμές, αλλά υπάρχει εντεινόμενη αβεβαιότητα για τη θέση ρευστότητας της χώρας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ η στήριξη από Ε.Ε./ΔΝΤ έχει παγώσει έως ότου η Αθήνα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί», προσθέτει το πρακτορείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μόσχα: Απορρίφθηκε η έφεση της Euroclear για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- Ιράν προς Χούθι: Ετοιμαστείτε να «κλείσετε» την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ πλήξουν ενεργειακές υποδομές
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 17 – 07 – 2026
- Πιέσεις στη Wall Street από το sell-off στους ημιαγωγούς
- «Εξοικονομώ»: Παράταση έως τον Νοέμβριο για συγκεκριμένες κατηγορίες
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Απόκτησης Ιδίων Μετοχών
- Η Ευρώπη χαλαρώνει τους τραπεζικούς κανόνες για να ανταγωνιστεί τη Wall Street
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Ανακοίνωση για νέα σύνθεση Επιτροπής Ελέγχου και ΕΠΑΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








