Το 25μελές πλήρωμα εκ των οποίων 2 Ρώσοι και 23 Φιλιππινέζοι εγκατέλειψε το σκάφος και διασώθηκε από την ναυτική αποστολή της ΕΕ
Μια μέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο «MV SOUNION» στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι της Υεμένης έγινε γνωστό ότι το 25μελές πλήρωμα του εκ των οποίων 2 Ρώσοι και 23 Φιλιππινέζοι εγκατέλειψε το σκάφος και διασώθηκε από την ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα “Aspides”, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι απετράπη νέα επίθεση με drone.
Στις 21 Αυγούστου, το MV SOUNION δέχτηκε αδικαιολόγητη επίθεση στην περιοχή της Νότιας Ερυθράς Θάλασσας και ακινητοποιήθηκε.
Η EUNAVFOR ASPIDES, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας και του καπετάνιου του MV SOUNION, απέστειλε μονάδα με σκοπό την παροχή προστασίας στο εμπορικό πλοίο και τη διάσωση του πληρώματός του.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στην περιοχή του συμβάντος, τις πρωινές ώρες της 22ης Αυγούστου εξουδετερώθηκε με επιτυχία ένα USV (μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας) καθώς αποτελούσε απειλή κατά του MV SOUNION και του πληρώματός του.
Το πλήρωμα, το οποίο είχε εγκαταλείψει το MV SOUNION, διασώθηκε με επιτυχία. Η ασφάλεια της ζωής των ναυτικών και η ελευθερία των διεθνών θαλασσών είναι μη διαπραγματεύσιμες και ύψιστης σημασίας αρχές για την EUNAVFOR ASPIDES.
Η EUNAVFOR ASPIDES ως επιχείρηση αμυντικού χαρακτήρα, αποτελεί αξιόπιστο πάροχο θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, με στόχο τη συμβολή στην προστασία της ελευθερίας ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στην περιοχή των επιχειρήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεκίνησε η δίκη για “πολιτική κατασκοπεία” του Ιμάμογλου και δύο συμβούλων του στην Τουρκία
- Το ευρώ υποχωρεί 0,13%, στα 1,1774 δολάρια
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 8,3% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο 2026 – Στο +24% το ηλεκτρικό ρεύμα
- Αυτά είναι τα Πόθεν Εσχες των πολιτικών αρχηγών και του Αλέξη Τσίπρα
- Σε ειδικό θάλαμο του Αττικού νοσηλεύεται προληπτικά ο 70χρονος ταξιδιώτης του Hondius
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦ. 4/278/12-08-03 ΤΗΣ ΕΚ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ)
- Εθνική Τράπεζα: 23 δισ. ευρώ ως το 2035 στην ελληνική οικονομία με “όχημα” τον ψηφιακό τομέα
- ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









