Πρόκειται για πλοίο "Sounion" και η επίθεση έγινε με τρεις ρουκέτες
Επίθεση, με τρία βλήματα, δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Sounion», της εταιρείας Delta Tankers συμφερόντων Διαμαντή Διααντίδη, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η επίθεση έγινε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης, περίπου στις 6.15 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).
Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations/UKMTO) έλαβε την Τετάρτη μια αναφορά για το περιστατικό 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης.
Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, τρία βλήματα έπληξαν ένα εμπορικό σκάφος, περιορίζοντας την ικανότητα ελιγμών του πλοίου.

Το πλήγμα φέρεται να εντοπίζεται στον χώρο που βρίσκεται η μηχανή του πλοίου, ενώ έχει ξεσπάσει φωτιά.
Συνολικά στο πλοίο βρίσκονται 25 μέλη του πληρώματος, χωρίς να υπάρχει Ελληνας ανάμεσά τους.
Δεν υπάρχουν προσώρας αναφορές για τραυματίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - Οικονομική έκθεση CPI A.E. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - Οικονομική έκθεση ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








