Η κυβέρνηση αναμένει να λάβει γραπτή δέσμευση από την Apple εντός μίας εβδομάδας
Σε μια εντυπωσιακή αύξηση της επενδυτικής της πρότασης προς την Ινδονησία, προσφέροντας πλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια προχωρά η Apple σε μια προσπάθεια να άρει την απαγόρευση πώλησης του iPhone 16 στη χώρα.
Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός επενδύσεων της Ινδονησίας, Rosan Roeslani, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να λάβει γραπτή δέσμευση από την Apple εντός μίας εβδομάδας. “Όποιος επωφελείται από τις πωλήσεις πρέπει να επενδύσει εδώ, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας εδώ”, πρόσθεσε ο υπουργός.
Η επένδυση περιγράφεται ως “πρώτη φάση” της πιθανής συμμετοχής της Apple στη χώρα και αντιπροσωπεύει μια δεκαπλάσια αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόταση της εταιρείας στις αρχές του μήνα.
Η διαπραγμάτευση προέκυψε μετά την απαγόρευση πώλησης του iPhone 16 τον Οκτώβριο, όταν οι αρχές της Ινδονησίας διαπίστωσαν ότι η Apple δεν πληρούσε την απαίτηση της χώρας για 40% εγχώριο περιεχόμενο στα smartphones.
Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως απορρίψει την αρχική προσφορά της Apple ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και μια μεταγενέστερη πρόταση 100 εκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε σχέδια για εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης και ακαδημίες προγραμματιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple διατηρεί ακαδημίες προγραμματιστών στην Ινδονησία από το 2018, ωστόσο η χώρα δεν φιλοξενεί προς το παρόν καμία εγκατάσταση παραγωγής. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη δημιουργία τοπικών συνεργασιών στον τομέα της παραγωγής και την εγχώρια προμήθεια εξαρτημάτων.
Η Apple δεν έχει ανταποκριθεί σε αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με την τελευταία επενδυτική πρόταση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Σαρακάκης ο νέος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανού Επιμελητηρίου
- Μεγάλο deal Intralot με Bally’s αξίας 2,66 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές
- ΕΧΑΕ: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση του Euronext με τους συμβούλους
- Ο Νίκος Φλίγκος, νέος διευθύνων σύμβουλος στη Stoiximan
- Υπουργείο Οικονομικών: Δηλώνει «ναι» στην πώληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά θεωρεί πρώιμες τις διαπραγματεύσεις με το Euronext
- Σπύρος Σαπουνάς ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ μετά την παραίτηση Μανωλόπουλου
- Στα 6,90 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα σε μετοχές Euronext για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
- ΟΤΕ: Χωρίς το μέρισμα οι μετοχές από την Πέμπτη 3 Ιουλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις