Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τη σοβαρότητα της πράξης αυτής
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία και οδύνη για τη δολοφονία του γνωστού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, ο οποίος δολοφονήθηκε ενώ έδινε ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.
Στη δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κερκ —τη σύζυγό του, Έρρικα, και τα δύο τους παιδιά— τονίζοντας ότι η απώλειά τους είναι ανυπολόγιστη και η θλίψη τους πρέπει να γίνει θλίψη όλων των Αμερικανών.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τη σοβαρότητα της πράξης αυτής, αναφέροντας πως «το να καταφεύγει ο οποιοσδήποτε στη δειλία μιας σφαίρας αντί να προσφεύγει στη δύναμη του λόγου, αποτυπώνει μια βαθύτατη πληγή στην ίδια την ψυχή της Αμερικής».
Προειδοποίησε ότι η κανονικοποίηση της πολιτικής βίας απειλεί όχι μόνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.
Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κάλεσε σε ενότητα, τονίζοντας την ανάγκη για μια Αμερική όπου οι διαφορετικές απόψεις θα εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς φόβο, και όπου κάθε ανθρώπινη ζωή θα θεωρείται ιερή. Πίστεψε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα επουλώσει την πληγή αυτή και θα επιστρέψει στην οδό της ειρήνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Larry Ellison: Επιστρέφει στην κορυφή, 48 χρόνια μετά την ίδρυση της Oracle
- Χρήστης των social media «στοχοποίησε» τον influencer υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη
- Κίνηση: Στο “κόκκινο” Κηφισός, Παραλιακή και λεωφόρος Κηφισίας
- Yahoo: Με το έτσι θέλω μειώνει αποθηκευτικό χώρο emails και παγώνει το inbox – Επιτακτική η παρέμβαση αρχών προστασίας καταναλωτή
- Βρετανία: Στάσιμη η οικονομία τον Ιούλιο 2025
- PlayStation Family: Νέα εφαρμογή για διαχείριση χρόνου παιχνιδιού των παιδιών
- Τουρκία: Ο πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ για Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
- Παπασταύρου: Οι Αμερικανοί ενισχύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις