Στα χέρια των τριών δικαστικών εκκρεμούσαν δεκάδες δικογραφίες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να παραγράφονται - Και εφέτης στην Ήπειρο που οδηγούσε χωρίς άδεια ΙΧ
Για υπέρμετρες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είδαν την πόρτα εξόδου από το δικαστικό σώμα, λόγω ανεπάρκειας, με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τρεις δικαστές, στα χέρια των οποίων εκκρεμούσαν δεκάδες δικογραφίες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να παραγράφονται.
Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί ήδη πειθαρχικές ποινές ή είχαν αποσταλεί σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εκ μέρους τους ανταπόκριση ενώ οι υποθέσεις τους χρεώνονταν σε άλλους συναδέλφους τους για να μην παραγραφούν.
Λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς απολύθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας, εφέτης που υπηρετούσε στην Ήπειρο, ο οποίος έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίου με αστυνομικούς, όταν τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, χωρίς πινακίδες και αντί άδειας ΙΧ τους προσκόμισε παλαιότερη άδεια μοτοποδηλάτου.
«Ήταν πράκτορες», δήλωσε και υποστήριξε πως «ήθελαν να τον παρουσιάσουν ως επικίνδυνο», προσθέτοντας πως έχει διατελέσει ανακριτής και ξέρει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αστυνομικοί. Όσο για τον αστυνομικό τον οποίο φέρεται ότι χτύπησε, είπε πως κατά τη σύλληψή του αυτοτραυματίστηκε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- DeepSeek: Καθυστερεί το R2, το νέο μοντέλο AI λόγω προβλημάτων με τα τσιπ της Huawei
- Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ποιοι φάροι είναι ανοιχτοί
- Λαβρόφ: Τηλεφωνικές συνομιλίες με Φιντάν και Σιγιάρτο στον απόηχο της συνόδου της Αλάσκας
- Γερμανός ΥΠΕΞ: Οποιαδήποτε συμφωνία ειρήνης απαιτεί εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
- Πυρκαγιές: Χωρίς ζημιές τα σχολεία σε Αχαΐα, Ήπειρο, Χίο
- Κίνα: Ξαφνική πλημμύρα στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, μετέδωσε το Xinhua
- Politico: Με ευρωπαϊκές “ενισχύσεις” η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- Μεσοχώρια Εύβοιας: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε δασική έκταση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις