Επιχειρήσεις

AstraZeneca: Στοχεύει να φτάσει τα 80 δισ. δολάρια έσοδα έως το 2030

Οι ευρωπαϊκές μετοχές της AstraZeneca ενισχύονται σήμερα περίπου 1,5% μετά την ανακοίνωση

Τα σχέδια της να αυξήσει τα συνολικά της έσοδα στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 — 75% υψηλότερα από τα 45,8 δισ. δολάρια το 2023, ανακοίνωσε την Τρίτη η AstraZeneca.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός θα επικεντρωθεί στις τομείς της ογκολογίας, των βιοφαρμακευτικών προϊόντων και των σπάνιων ασθενειών και αναμένει να κυκλοφορήσει επιπλέον 20 φάρμακα τα επόμενα έξι χρόνια.

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή τη φιλοδοξία των 80 δισεκατομμυρίων λόγω του χαρτοφυλακίου και του εύρους και της κλίμακας του χαρτοφυλακίου που βλέπουμε σήμερα», δήλωσε η CFO της AstraZeneca, Aradhana Sarin, στο CNBC την Τρίτη.

«Πολλά από αυτά τα φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν φάρμακα αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε η Sarin. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι αυτός ο στόχος εσόδων θα μπορούσε να επιτευχθεί ετησίως για πολλά από τα επερχόμενα φάρμακα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές της AstraZeneca ενισχύονται σήμερα περίπου 1,5% μετά την ανακοίνωση.

Ανάμεσα στα σχέδια της AstraZeneca περιλαμβάνουν την ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία τουλάχιστον των μισών πιθανών καρκίνων και την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων σε κλασικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu