Επιχειρήσεις

Attica Group: Βάζουν την ΑΝΕΚ στη θέση των Blue Stars στην Κρήτη από τις αντιδράσεις για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Η Attica Group, ιδιοκτήτρια των Blue Star κάνει τρίπλα και βάζει δρομολόγια της ΑΝΕΚ, που και αυτή η εταιρεία ανήκει στον ίδιο όμιλο της Attica Group

Πληθαίνουν στην Κρήτη οι αντιδράσεις για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος πνίγηκε όταν μέλη του πληρώματος Blue Horizon της Attica Group τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Άγιο Νικόλαο, όσο και στα λιμάνια του Ηρακλείου κα του Πειραιά. Από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, έχει στηθεί “κουμπαράς αλληλεγγύης” στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Καρυώτη, προκειμένου να στηριχτεί οικονομικά η οικογένειά του.

Αποχωρεί η Blue Star Ferries από τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο CEO της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης

Μετά το θάνατο του 36χρονου στο Blue Horizon, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι ξεκινά άμεσα με εγγύηση του ΔΣ και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων για το περιστατικό

Στο μεταξύ, αποχωρεί από τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο η Blue Star Ferries. Στο εξής στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με την ΑΝΕΚ, τα πλοία της Blue Star δε θα πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα δρομολογηθεί πλοίο της ΑΝΕΚ.

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά ύστερα από βιαιοπραγία εναντίον του από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τον πνιγμό στο λιμάνι του Πειραιά του 36χρονου συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη, ύστερα από βιαιοπραγία εναντίον του και σπρώξιμο του στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη.

-Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του στον καταπέλτη του «Blue Horizon» σοκάρουν και σφίγγουν το στομάχι σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σοκάρει η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του κέρδους και του ατομικισμού, που οδηγεί ώστε να δολοφονούν έναν άνθρωπο. Να τον σπρώχνουν να πνιγεί στη θάλασσα και ενώ τον βλέπουν να πνίγεται στα απόνερα, το πλοίο να ξεκινά κανονικά, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση και να μη θιγούν τα κέρδη της εταιρίας, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ο «χρόνος είναι χρήμα».

-Το περιφερειακό συμβούλιο απαιτεί, πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και στην πλοιοκτήτρια εταιρία».

Στ. Αρναουτάκης: Να αποδοθούν ευθύνες. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος

Να αποδοθούν ευθύνες επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την τραγική απώλεια του 36χρονου άνδρα από τον Άγιο Νικόλαο, εκφράζοντας παράλληλα τα Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει:

“Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης εκφράζουμε τη θλίψη μας για το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις η καταδίκη τέτοιων γεγονότων πρέπει να είναι ομόθυμη. Η δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και να αποδώσει τις ευθύνες όπου αναλογούν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος”.

Τοποθέτηση Σπύρου Δανέλλη για την αποτρόπαια δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη

Τοποθέτηση Σπύρου Δανέλλη για την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, στην εκδήλωση παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων ΠΕ Λασιθίου, στην Ιεράπετρα, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου:

“Η πρωτοφανής δολοφονία του συντοπίτη μας Αντώνη Καρυωτη, δείχνει έναν εκβαρβαρισμό και εκφασισμό που καλπάζουν και απειλούν την κοινωνία μας.

Το “σφάλμα” του Αντώνη ήταν ότι δεν ήταν ξανθός και κουστουμαρισμένος.

Η ρητορική του τυφλού μίσους που καλλιεργείται και αναπτύσσεται, και βρίσκει την αποδοχή ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας, είναι αυτή που δηλητηριάζει τους πολίτες. Το τραγικό περιστατικό είναι αποτέλεσμα μιθριδατισμού.

Αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αντιδράσουμε ως κοινωνία και συνολικά ως πολιτικό σύστημα, το αυριο θα είναι αβίωτο για όλους μας”.

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25

“Η Κρήτη θρηνεί για έναν συμπολίτη μας, με ειδικές ανάγκες, που δολοφονήθηκε από τη χειρότερου είδους απανθρωπιά. Η Κρήτη οργίζεται από την απάθεια και την αδιαφορία που επέδειξαν το πλήρωμα του πλοίου και η εταιρία Attica εγκαταλείποντας έναν άνθρωπο που με ευθύνη τους έπεσε στη θάλασσα.

Η Κρήτη όπως και όλη η Ελλάδα και όπως ο καθένας που θέλει ακόμα να λέγεται άνθρωπος, απαιτεί αυστηρή τιμωρία των ενόχων από τη Δικαιοσύνη και εξηγήσεις από τον υπουργό που τόσο εύκολα εξισώνει τον θύτη με το θύμα, στην αδιανόητη δήλωσή του.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία περιστατικά. Είναι η θλιβερή ακολουθία πράξεων και παραλείψεων που επιβάλουν το κέρδος των εταιριών και η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης των στελεχών της κυβέρνησης που ανησυχούν μήπως δυσαρεστήσουν τους εφοπλιστές.

Η εταιρία Attica ελέγχεται από fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν. Μάλλον δεν θα φτάσουν μέχρι εκεί οι ειδήσεις για τον 36χρονο Αντώνη. Η δική μας οργή όμως πρέπει να πνίξει την απανθρωπιά τους”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu