Μια μέρα μετά την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο
Με επιστολή του προς τα μέλη του Κογκρέσου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τα προέτρεψε να εγκρίνουν την πώληση από την Lockheed Martin αεροσκαφών F-16, αξίας 20 δισεκ. δολαρίων στην Τουρκία.
Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε χθες Τρίτη το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία εμπόδιζε επί 20 μήνες. Απομένει πλέον η τελική υπογραφή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Η εξέλιξη συνδέθηκε με την αγορά αμερικανικών F-16, με την Άγκυρα να διαπραγματεύεται τη λήψη απόφασης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ταυτόχρονα με την άρση του αδιεξόδου στο θέμα της Σουηδίας.
Αμερικανοί βουλευτές έλεγαν ότι περιμένουν την οριστική έγκριση του πρωτοκόλλου από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής του από τον πρόεδρο Ερντογάν, προτού αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν την πώληση F-16.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CSG και ΕΑΣ συστήνουν την κοινοπραξία Hellenic Ammunition στο Λαύριο για παραγωγή πυρομαχικών
- Wall Street: Κινείται πτωτικά μετά την ανακοίνωση διορισμού στη Fed του Κέβιν Γουόρς
- Πετρέλαιο: Στα 70,50 δολάρια υποχώρησε το βαρέλι μετά τον πιθανό διάλογο Τραμπ – Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
- Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για «επικείμενη οικονομική κατάρρευση» του OHE
- Πιέρ Γκραμένια: Ο ESM θα μπορούσε να χορηγήσει δάνεια για αμυντικές δαπάνες
- ΥΠΟΙΚ: Αγροτικές ενισχύσεις για φυσικές καταστροφές δεν προσμετρώνται στο όριο του ΦΠΑ
- Alpha Bank: Επιλογές, αποδόσεις και προοπτικές των ελληνικών εταιρικών ομολόγων
- ΕΥΔΑΠ: Ο Σπύρος Στάμου αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Οικονομικών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








