Το 30% των επενδυτών φοβάται ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα οδηγήσουν τις οικονομίες σε «σκληρή προσγείωση», ποσοστό που είναι υψηλότερο από το 21% του Σεπτεμβρίου
Η τελευταία έρευνα της Bank of America στους διαχειριστές κεφαλαίων, που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί, δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν γίνει ξανά «αρκούδες», ποντάροντας σε πτωτική αγορά.
Σύμφωνα με την Global Fund Manager Survey, τώρα, το 30% των επενδυτών φοβάται ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα οδηγήσουν τις οικονομίες σε «σκληρή προσγείωση», ποσοστό που είναι υψηλότερο από το 21% τον Σεπτέμβριο, στη σκιά της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.
Παρά την αύξηση, ωστόσο, η προοπτική για «ήπια προσγείωση» παραμένει ακόμα βασικό σενάριο στις εκτιμήσεις των διαχειριστών κεφαλαίου παγκοσμίως, με το 59% των επενδυτών να αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αναχαιτιστεί χωρίς να πέσει η οικονομία σε ύφεση.
Το Global Fund Manager Survey της Bank of America έδειξε επίσης ότι οι επενδυτές αυξάνουν τα μετρητά στο καλάθι τους, μια ένδειξη για διεύρυνση της νευρικότητας στις αγορές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Δευτέρα 19/1 στον Ανισόπεδο Κόμβο Λιβανάτων (149,555ο χλμ.)
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Αντρέ Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν την εβδομάδα με ήπιες απώλειες
- Ανεστίδης: Ο αγροτοσυνδικαλιστής απειλεί τώρα με μηνύσεις
- «Λευτεριά στο Ιράν» – Συγκέντρωση έξω από την ιρανική πρεσβεία στο Ψυχικό (βίντεο)
- Ουκρανία: Χωρίς θέρμανση και με δριμύ ψύχος το μεγαλύτερο μέρος του Κιέβου
- Real Consulting: Απέκτησε επιπλέον 2% της ρουμανικής Smart UX Development
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσους «δεν συμφωνήσουν με τη Γροιλανδία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








