Σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων
Το Bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι τελευταίες προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας Κίνας ενθάρρυνε τα στοιχήματα ότι οι κερδοσκόποι θα κυνηγήσουν τα κρυπτονομίσματα αντί για τις μετοχές.
Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε άνοδο έως και 3,29% στα 64.920, 74 δολάρια τη Δευτέρα.
Η Κίνα προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της, αλλά μια πολυαναμενόμενη ενημέρωση για την πολιτική του Σαββατοκύριακου απέτυχε να διευκρινίσει ακριβώς πόσα δημοσιονομικά κίνητρα σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση.
Οι οικονομολόγοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι αξιωματούχοι κάνουν αρκετά για να νικήσουν τον αποπληθωρισμό και το παγκόσμιο ράλι των κινεζικών μετοχών έχει αρχίσει να ξεφτίζει.
«Οι αγορές πιθανόν να θεωρούν μια απογοητευτική τόνωση της Κίνας ως θετική είδηση για το Bitcoin, καθώς η εναλλαγή κεφαλαίων από το Bitcoin στις κινεζικές μετοχές ήταν κατανοητό ότι προηγουμένως επιβάρυνε τις τιμές των κρυπτογράφων», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια της Orbit Markets, παρόχου ρευστότητας για τη διαπραγμάτευση παραγώγων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς κυβέρνηση: Μην αποκλειστούν οι ΜμΕ από την ενεργειακή αναβάθμιση
- Βουλή: Πυρά κατά Φλωρίδη για διάταξη που απαγορεύει πρόσβαση κατηγορούμενων στην ποινική δικογραφία
- Κομισιόν – αγροτικές επιδοτήσεις: Λήγει στις 2 Οκτωβρίου η προθεσμία για να καταθέσει η Ελλάδα το νέο πλαίσιο
- Μαθιός Πυρίμαχα: Έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο με δύο χρηματιστηριακές εταιρείες
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της Τεχνητής Νοημοσύνης με 19 έργα αιχμής
- ΗΠΑ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά
- Γερμανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2025 ύψους 591 δισ. ευρώ – Ρεκόρ επενδύσεων στα 116 δισ. ευρώ
- Αποστολάκη: Η ίδια συγκάλυψη στα Τέμπη επαναλαμβάνεται και στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις