Η ιρανική ομοσπονδία καταγγέλλει ότι ανακλήθηκε η επίσημη κατανομή εισιτηρίων για τους φιλάθλους της, κάνοντας λόγο για ζήτημα ισότητας και πιθανή πολιτική παρέμβαση
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν ανακοίνωσε ότι η κατανομή εισιτηρίων που προοριζόταν για τους φιλάθλους της στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποσύρθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτεθειμένους υποστηρικτές που είχαν ήδη οργανώσει το ταξίδι τους. Σύμφωνα με το Reuters, η ομοσπονδία ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης των εισιτηρίων, αλλά πλέον δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει στους φιλάθλους της.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει την Πέμπτη, με το Ιράν να δίνει τους δύο πρώτους αγώνες του στον 7ο όμιλο στο Λος Άντζελες, απέναντι στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Ιουνίου και στο Βέλγιο στις 21 Ιουνίου, ενώ στις 26 Ιουνίου αντιμετωπίζει την Αίγυπτο στο Σιάτλ.
Η ιρανική ομοσπονδία υποστήριξε ότι η στέρηση της νόμιμης και επίσημης κατανομής εισιτηρίων αντιβαίνει στο πνεύμα των διεθνών διοργανώσεων και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των χωρών που συμμετέχουν. Παράλληλα, άφησε αιχμές για εμπλοκή εξωαγωνιστικών ή πολιτικών κριτηρίων στη διοργάνωση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος.
Κάθε ομοσπονδία που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο λαμβάνει το 8% των εισιτηρίων για κάθε αγώνα της, τα οποία διαθέτει στους φιλάθλους με δικά της κριτήρια. Η ιρανική πλευρά δεν διευκρίνισε ποιος έλαβε την απόφαση για την απόσυρση των εισιτηρίων, κάλεσε όμως τη FIFA να τηρήσει τις αρχές της ουδετερότητας, της δικαιοσύνης και των κανονισμών.
Το ζήτημα έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη δύσκολη προετοιμασία για το Ιράν, καθώς η συμμετοχή της ομάδας έχει επισκιαστεί από αβεβαιότητα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ισλαμική Δημοκρατία στα τέλη Φεβρουαρίου. Η FIFA, σύμφωνα με το Reuters, δεν είχε άμεσα απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AIGLON ΑΒΕΕ: Πωλήσεις 561 εκατ. ευρώ το 2025 (+11%) με αύξηση και της κερδοφορίας
- Τέλος στο θρίλερ του Βερολίνου με την εξουδετέρωση του 21χρονου ισλαμιστή τρομοκράτη
- Στη χαμηλότερη κλίμακα δασμών του Τραμπ η Ινδία
- Οι κολοσσοί της ΑΙ στην “κούρσα” των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του 2026
- Επιφυλακτική η Ρωσία απέναντι στο αμερικανοουκρανικό σχέδιο για εκεχειρία στον αέρα
- Εκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη Γερμανία μετά το λουτρό αίματος στο Βερολίνο
- Δημοσκόπηση Marc: Ανετο προβάδισμα ΝΔ και υποχώρηση για το κόμμα Καρυστιανού
- Βλέπει περιθώρια συμφωνίας για την Commerzbank ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








