«Με τους δανειστές της Ελλάδας να εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον την αντίθεσή τους στην απαίτηση της χώρας για αναδιάρθρωση χρέους, η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί κι άλλα δάνεια διάσωσης ίσως οδηγήσουν σε οικονομικό κραχ ακόμη και στις αρχές του επόμενου μήνα», τονίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν γνώση της οικονομικής θέσης της χώρας.
Αν δεν αυξηθεί το όριο βραχυπρόθεσμου δανεισμού των 15 δισ.- που έχει καθοριστεί από την Τρόικα- η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από μετρητά στις 25 Φεβρουαρίου, ανέφερε ο ένας από τους αξιωματούχους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί οι αριθμοί είναι εμπιστευτικοί.
Με τους Ελληνες να τραβάνε τις καταθέσεις τους από τράπεζες και να μην πληρώσουν φόρους, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο για λίγες εβδομάδες, με τα κονδύλια των κοινωνικών ασφαλίσεων και παρακρατώντας τις πληρωμές προς τους πιστωτές, είπε το ίδιο πρόσωπο.
Το Bloomberg λέει ότι: «Ως το τέλος του Μαρτίου ενδεχομένως να αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή επιλογή: να δεχτεί ένα σωσίβιο με όρους που έχει επανειλημμένα απορρίψει ή να εγκαταλείψει το ευρώ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
- Κλειστοί δρόμοι για τον Μαραθώνιο 2026: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Ρούμπιο: Σκληρή γραμμή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συγκρούσεις συμφερόντων ενόψει διεργασιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








