Θα ανέλθουν στο 6% του ΑΕΠ 3,9% το 2023 και 2,7% το 2021
Η Ρωσία σχεδιάζει για το επόμενο έτος μια κολοσσιαία αύξηση στις αμυντικές της δαπάνες, οι οποίες θα ανέλθουν στο 6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), από 3,9% το 2023 και 2,7% το 2021, ανέφερε σήμερα το Bloomberg News.
Η Μόσχα διπλασίασε τους στόχους της ως προς τις αμυντικές της δαπάνες το 2023 υπερβαίνοντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τον Αύγουστο, καθώς το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία αυξάνεται και επιβαρύνει όλο και πιο πολύ τα οικονομικά της Ρωσίας.
Το αυξανόμενο κόστος του πολέμου στηρίζει την περιορισμένη οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας φέτος με την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά έχει ήδη ωθήσει τα δημοσιονομικά του προϋπολογισμού σε έλλειμμα περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ένα ποσό που επιδεινώνεται από την πτώση των εσόδων από τις εξαγωγές.
Η κυβέρνηση επρόκειτο να συζητήσει σήμερα σχέδιο προτάσεων για τον προϋπολογισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγινα: Πέθανε στην παραλία ενώ περίμενε ασθενοφόρο – Τι καταγέλλουν
- Σέρρες: Έρευνες μέχρι τα σύνορα για τον βαρυποινίτη που απέδρασε
- Συναγερμός στην αγορά πετρελαίου: Μόλις για 5 έως 7 ημέρες επαρκούν τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας
- OpenAI: Δεν θα μπει στο χρηματιστήριο το 2026 – Η μεγάλη απόφαση Άλτμαν
- Χρηματιστήριο έως τις 20:00 στη Νότια Κορέα: Γιατί αλλάζει τις ώρες συναλλαγών
- Θάνατος Μαζωνάκη: Από το Κολωνάκι στις Κυκλάδες – Το σχέδιο των γιατρών για πελάτες με «γερά πορτοφόλια»
- Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Κίνητρα 5.000 ευρώ και νέα έργα
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ 2026: 13ος μισθός, 13η σύνταξη και 120 δόσεις – «Όλα είναι κοστολογημένα»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








