Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε διαγραφή χρέους με αντάλλαγμα την υλοποίηση ριζικών μεταρρυθμίσεων, καθώς καμία κυβέρνηση στη χώρα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη λιτότητα το επόμενο έτος, αναφέρει άρθρο γνώμης του πρακτορείου Bloomberg.
Το σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο «Το ελληνικό δράμα της Ε.Ε. χρειάζεται μία τελική πράξη». Με βάση το αποτέλεσμα της χθεσινής πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το πρακτορείο κρίνει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μη λάβει την εντολή που θέλει για να διατηρήσει τα δημοσιονομικά μέτρα και να αποφύγει τη χρεοκοπία της χώρας.
«Η σωστή συμφωνία που πρέπει να κάνουν τώρα οι πιστωτές της Ελλάδας δεν είναι περισσότερα κεφάλαια έναντι περισσότερης λιτότητας. Θα πρέπει να είναι διαγραφή χρέους με αντάλλαγμα βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία βιώσιμη οικονομία», σημειώνει ο συντάκτης.
«Επομένως», συμπληρώνει, «το τελευταίο αυτό ελληνικό δράμα είναι λιγότερο μία αντιπαράθεση μεταξύ υπευθυνότητας και εξτρεμισμού και περισσότερο μία ένδειξη ότι η Ευρώπη δεν πρέπει πλέον να σπρώχνει τους Έλληνες να πληρώσουν το χρέος τους με μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό. Όποιος και να είναι στην εξουσία το επόμενο έτος στην Ελλάδα, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκά ομόλογα: Βαθαίνει το sell-off μετά την προειδοποίηση της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
- Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας: Άλμα 26,3% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο
- Μητσοτάκης και Μαρέβα υποδέχθηκαν την Αμάλ Κλούνεϊ στο Μαξίμου – Στο τραπέζι τα Γλυπτά του Παρθενώνα
- Wall Street: Πληθωρισμός και πετρέλαιο στριμώχνουν τις μετοχές – Στο επίκεντρο ξανά η Fed
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες, αλλά κλείσιμο κάτω από τις 2.700 μονάδες – Αντιστάθηκαν τράπεζες, ΔΑΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - Οικονομική έκθεση ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (2026,Εξαμηνιαία,Μητρική)
- ΔΕΔΔΗΕ: «Πράσινο φως» για επένδυση 33,4 εκατ. ευρώ στην υπογειοποίηση δικτύων στην Κηφισιά
- ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








