Οι ελληνικές αγορές ομολόγων και μετοχών κάνουν ράλι με βάση τις προσδοκίες ότι οι δανειστές της Ελλάδας πιθανόν θα ελαφρύνουν τελικά το βάρος του χρέους της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ο Νοέμβριος αναμένεται να είναι ο καλύτερος μήνας για τα ελληνικά ομόλογα από τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν αυξηθεί περίπου 30% από τις 15 Νοεμβρίου. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου δεν σημείωσε χθες σημαντική μεταβολή και διαμορφώθηκε στο 6,92%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2014, έχοντας υποχωρήσει από τη Δευτέρα κάτω από το όριο του 7% – κάτι που είναι συμβολικό, καθώς είναι το επίπεδο πάνω από το οποίο οι χώρες φαινόταν ότι χρειάζονται προγράμματα στήριξης στις αρχές της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης. Ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έχει αυξηθεί 7% τον Νοέμβριο, με οδηγό τα κέρδη των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, σημειώνει το δημοσίευμα.
«Το ράλι τροφοδοτείται, επίσης, από τα σχετικά ισχυρά οικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία», προσθέτει το Bloomberg. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού έως τον Οκτώβριο έχει οδηγήσει σε υπέρβαση του στόχου για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε μία πτωτική τάση την τελευταία τριετία, αν και παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, στο επίπεδο του 23%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τρίκαλα: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Αγιόφυλλο – 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους
- ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης – Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή ξαναφουντώνει τον πληθωρισμό
- Nestlé: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξήσεις τιμών και περικοπές προϊόντων
- Η Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα και η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτό)
- Μάικλ Ο’Λίρι (Ryanair): «Σημαντική αύξηση» στα αεροπορικά εισιτήρια εάν το πετρέλαιο παραμείνει ακριβό
- ΟΠΕΚ: Μειώθηκε κατά 640.000 βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο
- ΕΤΕ: Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν την ανάπτυξη κοντά στο 2% το β΄τρίμηνο
- Γερμανία: Θα μπλοκάρει την πρόσβαση της AfD σε απόρρητο πολεμικό σχέδιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








