Η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ευρώπη με 1,5 τρισ. ευρώ
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Axa από την BNP Paribas έναντι 5,1 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει υλοποιηθεί υπό τον εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο, Ζαν-Λοράν Μποναφέ (Jean-Laurent Bonnafe).
Η συναλλαγή σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους και να έχει αντίκτυπο 25 μονάδων βάσης στον δείκτη CET1 της BNP Paribas, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας.
Η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ευρώπη, με το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε περιουσιακά στοιχεία να πλησιάζει τα 1,5 τρισ. ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε δημοφιλείς και συνήθως πιο προσοδοφόρες αγορές όπως η ιδιωτική πίστη, οι υποδομές και τα ακίνητα, όπου η Axa προσθέτει περισσότερα από 200 δισ. ευρώ.
Πριν από την εν λόγω εξαγορά, ο Μποναφέ απέφευγε τις μεγάλες εξαγορές, αποφασίζοντας αντ’ αυτού να δίνει πλουσιοπάροχα μερίσματα στους μετόχους, μετά την πώληση της αμερικανικής τράπεζας Bank of the West έναντι 16,3 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος με τράπεζες και ΔΕΗ
- Ο Μπιλ Ακμαν προσφέρει 400 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ινστιτούτου νευροεπιστήμης
- Nέα HR Director στην Παπουτσάνης η Ιουλία Ιερομονάχου
- Ένταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών με φόντο την KFOR και τη γέφυρα του Ιμπάρ
- Δεύτερη σερί εβδομάδα απωλειών για τις ευρωαγορές
- Ευρωζώνη: Η μεταποίηση ανεβάζει στροφές, σε υψηλό 9 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα
- Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση δύο οδών στη Μεταμόρφωση
- Ανατιμήσεις σε όλα τα πακέτα YouTube Premium στην Ελλάδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








