Ωστόσο τα κέρδη της ήταν αισθητά χαμηλότερα από τις προβλέψεις
Ο ενεργειακός κολοσσός BP ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη παρά την εκ νέου άνοδο των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.
Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων (2,7 δισ. στερλίνες) μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 4 δισ. δολάρια.
Τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα από 8,1 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2022, όταν η BP είχε τεράστια κέρδη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου.
Η BP δήλωσε ότι ενώ η παραγωγή πετρελαίου ήταν ισχυρή, η εμπορία φυσικού αερίου ήταν αδύναμη τους τελευταίους μήνες.
Τα τελευταία αποτελέσματά της είναι τα πρώτα που δημοσιεύονται μετά την παραίτηση του Bernard Looney από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας τον Σεπτέμβριο, μετά από επανεξέταση των προσωπικών του σχέσεων με συναδέλφους του.
“Νομίζω ότι η επιχείρηση είναι σταθερή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή έναν διευθύνοντα σύμβουλο με πλήρεις αρμοδιότητες”, δήλωσε ο Νικ Μπάτλερ, πρώην στέλεχος της BP, στην εκπομπή Today του BBC.
Ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Murray Auchincloss δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει αύξηση των κερδών κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, και ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη ισχυρών αποδόσεων για τους μετόχους.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η αύξηση των κερδών από τις αρχές του έτους ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης πετρελαίου και της αυξημένης παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα χρήματα που κέρδισε από το πετρέλαιό της “αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αδύναμη εμπορία και εμπορία φυσικού αερίου”.
Η BP δήλωσε ότι αναμένει ότι τα περιθώρια διύλισης σε ολόκληρη τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα είναι “σημαντικά χαμηλότερα” προς το τέλος του 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: δεύτερο πτωτικό σερί στη δίνη πολέμου στο Ιράν και πετρελαίου
- ΟΣΕ: Επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα
- Χάος στην Κηφισίας λόγω δυο τροχαίων- Ενεπλάκη και μηχανή της ΕΛ.ΑΣ, ένας τραυματίας (video)
- ΓΣΕΒΕΕ: 5 μέτρα – πυλώνες για την προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από την κρίση στη Μ. Ανατολή
- Ισπανία: Δημοσιονομικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών σε ρεύμα και καύσιμα
- WSJ: Η Saudi Aramco σε επαφές με την Ουκρανία για αγορά drones
- Eurobank: Η οικονομία ανέκτησε το 48,7% των απωλειών της κρίσης χρέους
- Honda: Kατέγραψε τις πρώτες ετήσιες ζημίες από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τη δεκαετία του 1950
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








