H Bridgepoint ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποκτά την MyDentist, τον μεγαλύτερο πάροχο οδοντιατρικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το πλειοψηφικό της μερίδιο μετοχών που κατέχει στην Vermaat πουλά στην Compass η Bridgepoint σε μια συναλλαγή που αποτιμά την ολλανδική εταιρεία catering σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Compass εκτινάσσεται 9% την Τρίτη στο Λονδίνο, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα ενδοημερήσια κέρδη της από τον Μάιο του 2022. Η εταιρεία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 44 δισ. στερλινών (60 δισ. δολάρια).
Υπενθυμίζεται πως η Bridgepoint ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποκτά την MyDentist, τον μεγαλύτερο πάροχο οδοντιατρικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την Palamon Capital Partners.
Ιδρυμένη το 1978 ως κατάστημα delicatessen και γνωστή για τη δημοφιλή ολλανδική αλυσίδα καφέ Stach, η Vermaat έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια πέρα από την «γενέτειρά» της.
Η επιχείρηση εξαγόρασε την εταιρεία catering Serenest με έδρα το Παρίσι και την L&D στη Γερμανία και τώρα παράγει περισσότερο από το 25% των εσόδων της εκτός της εγχώριας αγοράς της ενώ διαθέτει πάνω από 700 καταστήματα.
«Λίγους μήνες αφότου αποκτήσαμε την Vermaat, ο κόσμος άρχισε να ακούει για ένα ξέσπασμα ιού στη Γουχάν, το οποίο γρήγορα εξελίχθηκε σε πανδημία Covid», τόνισε σε συνέντευξή του ο Κρις Μπάσμπι, διευθύνων σύμβουλος της Bridgepoint Europe.
«Για μια επιχείρηση catering υψηλής ποιότητας που εξυπηρετούσε γραφεία, μουσεία και αεροδρόμια που θα μπορούσαν να ήταν τερματικοί σταθμοί, αναπόφευκτα μειώσαμε την επένδυσή μας στην Vermaat σε τιμή σημαντικά κάτω του κόστους» πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε ποιες περιοχές της χώρας άγγιξε τους 45 βαθμούς η θερμοκρασία
- Θεοδωρικάκος: Έστειλε στη δικαιοσύνη καταγγελίες για πιστοποίησεις σε βιολογικά προϊόντα
- Μοχάμεντ Ελ-Εριάν: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της Fed
- Σωληνουργεία Κορίνθου: Συμμετέχει στη διασύνδεση αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Β. Μακεδονίας
- Alter Ego: Αποκτά μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία διαχείρισης του spotawheel.gr
- Ευρωπαϊκές αγορές: Συνεχίζεται το σερί των απωλειών
- Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Φενεό Κορινθίας: Εκκενώθηκαν 3 οικισμοί – Μάχη με τις φλόγες
- Μητσοτάκης (εκ των υστέρων) για τραπεζικές χρεώσεις: «Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται, παρεμβαίνουμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις