Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ
Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πώληση δύο οριζοντίων ιδιοκτησιών συνολικής επιφάνειας 1.406 τ.μ., και συγκεκριμένα τον 12ο και 13ο όροφο του Κτιρίου Α του Πύργου Αθηνών που βρίσκεται στην διεύθυνση 2-4 Λεωφ. Μεσογείων στην Αθήνα, έναντι συνολικού τιμήματος € 4.230.000.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία € 4,15 εκ. στη δημοσιοποιημένη Κατάσταση Επενδύσεων της 31.12.2024, ήτοι το τίμημα είναι 2% πάνω από τις πρόσφατες αξίες εκτίμησης. Τα ακίνητα είχαν αγοραστεί το 2016, με συνολικό κόστος κτήσης € 1,69 εκ. και επομένως το συνολικό κέρδος από την πώληση των συγκεκριμένων ακινήτων ανέρχεται σε €2,54 εκ.
Η Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., δήλωσε ότι η εν λόγω συναλλαγή εμπίπτει στην επενδυτική στρατηγική της Εταιρείας για πώληση μη αυτοτελών ακινήτων, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ακινήτων της Εταιρείας και αποδεικνύει ότι η διαφορά (Discount) της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας από την εσωτερική της αξία (NAV) δεν είναι ρεαλιστική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στεγαστική πολιτική 2026 – 2035: Το νέο σχέδιο για ενοίκια, κλειστά σπίτια, κοινωνική κατοικία και Golden Visa
- Νέα επένδυση logistics 6,9 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι από την ALUMINIUM S.A.
- Σκέψεις για οικονομικό κίνητρο στους αλιείς για την εξαλίευση λαγοκέφαλων
- Δύο σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη
- Το Ιράν ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης του Mitsis Rinela στην Κρήτη
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








