«Φρένο» πάτησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να κατοχυρώσουν ένα μέρος των εντυπωσιακών φετινών κερδών, ενόσω μετρούν αντίστροφα για την κρίσιμη εκλογική κάλπη της Κυριακής (25/6).
Η αγοραστική κόπωση, σε συνδυασμό με τις αποκοπές μερισμάτων, επηρέασαν αρκετά blue chips, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να τερματίσει στο χαμηλό ημέρας, στην μόλις δεύτερη πτώση κατά τις τελευταίες 11 συνεδριάσεις.
Οι τράπεζες τέθηκαν στο επίκεντρο των πωλητών, με τις Eurobank και Πειραιώς να χάνουν πέριξ του 2%. Αξιοσημείωτες απώλειες εμφάνισε και η Jumbo, ενώ προς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισαν, επίσης, οι ΟΠΑΠ – Viohalco – Cenergy, οι οποίες σήμερα «έκοψαν» το μέρισμα. Από την άλλη πλευρά, η Aegean έκανε μίνι – ράλι κατά 3,6%, η Τέρνα Ενεργειακή υπερέβη τα 20,5 ευρώ και η Intrakat αναρριχήθηκε σε πολύμηνο υψηλό.
Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ήπια πτώση κατά 0,71% και διαμορφώθηκε στις 1.268,52 μονάδες, χάνοντας εννέα μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (1.277,56 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε 11 μονάδες (από 1.268,52 έως 1.279,48 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 77,5 εκατ. ευρώ.
Πτωτικά οι τράπεζες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Χάθηκαν τα πρωινά κέρδη – Πιέσεις στην τεχνολογία
- Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Ο Τραμπ, η διαδικασία στη Γερουσία και οι ενδιάμεσες εκλογές
- Τραμπ για Γκίλφοϊλ: «Έκανε καλή δουλειά στην Ελλάδα, αλλά δεν μας άρεσαν όσα διαβάζαμε»
- «Δεν έχουμε πού να μείνουμε»: Οι φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα απέναντι στα ενοίκια – φωτιά (video)
- Σκληραίνει τη στάση της η φον ντερ Λάιεν στο μεταναστευτικό: «Υπερβολικά χαμηλό» το 32% στις επιστροφές
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Δ.Σ., ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘ. ΣΤΕΛΕΧΩΝ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Ο χρόνος μου ως πρέσβειρας στην Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του»
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








