Προς αύξηση της παραγωγής ο ΟΠΕΚ το Δεκέμβριο
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς το σχέδιο του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής αντιστάθμισε την αισιοδοξία για μια πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο Brent μειώθηκαν κατά 3 σεντς στα 65,59 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5 σεντς στα 61,26 δολάρια.
Λειτουργώντας ως εμπόδιο για τις τιμές, ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος συγκεντρώνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, τείνει προς μια ακόμη μέτρια αύξηση της παραγωγής τον Δεκέμβριο. Έχοντας περιορίσει την παραγωγή για αρκετά χρόνια σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αγορά πετρελαίου, ο οργανισμός άρχισε να αντιστρέφει αυτές τις περικοπές τον Απρίλιο.
Από την άλλη πλευρά η προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, των δύο μεγαλύτερων καταναλωτών πετρελαίου στον κόσμο, δημιουργεί αισιοδοξία. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη στη Νότια Κορέα.
Την περασμένη εβδομάδα, τα Brent και WTI κατέγραψαν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη τους από τον Ιούνιο, αφότου ο Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία που σχετίζονται με την Ουκρανία για πρώτη φορά στη δεύτερη θητεία του, στοχεύοντας τις πετρελαϊκές εταιρείες Lukoil και Rosneft .
Μετά τις κυρώσεις, η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει τα διεθνή της περιουσιακά στοιχεία.
Οι κυρώσεις σε χώρες που εξάγουν πετρέλαιο θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές του αργού πετρελαίου, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, δήλωσε την Τρίτη ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Real Consulting: Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
- Novibet: Εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε τo Ενημερωτικό της Premia για τη δημόσια προσφορά ομολόγου έως 150 εκατ. ευρώ
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - PREMIA Α.Ε.Ε.Α.Π. (23-Μαρ-2026) 2
- Motor Oil: Καθαρά κέρδη 650 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 126,51% το 2025, συνολικό μέρισμα 1,75 ευρώ ανά μετοχή
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα κέρδη (+1,78%) «δια χειρός Τραμπ» – Ισχυρή πτώση για τα δυο διυλιστήρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








