«Ακόμα δεν ξέρουμε» πότε θα επιστρέψει η τρόικα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εκτιμώντας παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα.
Ο υπουργός είχε συνάντηση δύο ωρών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εξερχόμενος τόνισε ότι έγινε μία ενδελεχής κουβέντα για όλα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η διαπραγμάτευση προχωράει.
Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών και σε ερώτηση πότε θα επιστρέψει η τρόικα, απάντησε: «Ακόμα δεν το ξέρουμε». Επιπλέον, ύστερα από σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε: «Θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέσα στο χρονοδιάγραμμα». Ερωτηθείς δε αν αισθάνεται ότι τον «άδειασαν», απάντησε «όχι».
Σημειώνεται ότι, νωρίτερα πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι έως την Τετάρτη θα πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι συνθήκες και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πολυνομοσχέδιο υπ. Οικονομικών: Αυξάνονται τα επιδόματα δικαστικών λειτουργών – Στα 14,5 εκατ. ευρώ η ετήσια δαπάνη
- Βουλή: Ειδική αποζημίωση στους αστυνομικούς που απασχολούνται σε μέτρα τάξης κατά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες
- Prodea: Στις 22 Δεκεμβρίου η Συνέλευση των ομολογιούχων για τροποποίηση των όρων δανείου 300 εκατ. ευρώ