Οικονομία

Χατζηδάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης από τον όμιλο Grimaldi στις προοπτικές της χώρας

Ο υπουργός Οικονομικών κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

«Η πολιτική που εφαρμόζουμε για συμβάσεις παραχώρησης στα μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια, μόνο αναπτυξιακά θα λειτουργήσει για την ελληνική οικονομία και για την ελληνική περιφέρεια. Η μετάβαση από κάποιους κρατικούς οργανισμούς σε λιμάνια, τα οποία λειτουργούν σαν σύγχρονες επιχειρήσεις, παράγει οφέλη σε σχέση με αυτά που εισπράττει το κράτος, σε ανάπτυξη και σε θέσεις εργασίας!».

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε την πορεία του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο σήμερα, 15 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι στην Ευρώπη και στην 4η θέση πανευρωπαϊκά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας από τον όμιλο Grimaldi, έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους στην Ευρώπη, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η επένδυση αυτή λειτουργεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας, εξασφαλίζει υψηλό αντάλλαγμα για το Δημόσιο και αποτελεί «άλμα στην προσπάθεια η Ηγουμενίτσα να γίνει ακόμη περισσότερο ένα λιμάνι διεθνούς εμβέλειας με περισσότερα εμπορεύματα, περισσότερους επιβάτες και περισσότερες θέσεις εργασίας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu