Η μέση ημερήσια τιμή διαμορφώνεται στα 202,22 ευρώ/MWh, σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ενεργειακής ακρίβειας, το οποίο απειλεί την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Όπως αναφέρει ο κος Χατζηθεοδοσίου, «απόψε, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας θα αγγίξει τα 500 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ η μέση ημερήσια τιμή διαμορφώνεται στα 202,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι τιμές παραμένουν σαφώς χαμηλότερες: στην Πορτογαλία στα 70 ευρώ, στην Ισπανία στα 76 ευρώ, στην Ιταλία στα 140 ευρώ και στη Γερμανία στα 169 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Η εκρηκτική άνοδος των τιμών ενέργειας δεν είναι απλώς αριθμοί στα χαρτιά. Πρόκειται για μια βίαιη αφαίμαξη των κόπων των επαγγελματιών, που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίοι ζητούν άμεσες παρεμβάσεις για την ανακούφιση της οικονομικής αυτής πίεσης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον φετινό χειμώνα να συνοδευτεί από την οικονομική εξόντωση του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.
Το κράτος πρέπει να παρέμβει τώρα, προκειμένου να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα και να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες δεν θα συνεχίσουν να πληρώνουν το τίμημα της πρωτοφανούς ενεργειακής ακρίβειας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
- Νάγκελ: Η ΕΚΤ να μην βιαστεί για νέες μειώσεις επιτοκίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις