Διεθνή

Χούθι: Aνέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο διεθνές εμπόριο εδώ και εβδομάδες

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα και για ένα πλήγμα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νότιο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι εναντίον ενός εμπορικού πλοίου της MSC United στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού «αγνόησε» τρεις προειδοποιήσεις.

Ο Σαρέα είπε επίσης ότι έγιναν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ «και σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο διεθνές εμπόριο εδώ και εβδομάδες, εξαπολύοντας επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που περνούν από το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ, στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, σε απάντηση, όπως λένε, για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

 Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC United VIII δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Η ναυτιλιακή εταιρεία MSC Mediterranean Shipping επιβεβαίωσε απόψε ότι νωρίτερα σήμερα το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC United VIII δέχτηκε επίθεση ενώ διέπλεε την Ερυθρά Θάλασσα.

Το πλοίο ενημέρωσε για την επίθεση ένα πολεμικό σκάφος του διεθνούς συνασπισμού που βρισκόταν στην περιοχή και, ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβε, έκανε ελιγμούς διαφυγής.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και επί του παρόντος εξετάζεται η κατάσταση του πλοίου.

Το MSC United VIII, που σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο vesselfinder πλέει με σημαία Λιβερίας, κατευθυνόταν από το λιμάνι Βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι του Πακιστάν.
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu