Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.498 μονάδες με πτώση 0,29% με τον τζίρο στα 6 εκατ. ευρώ
Ήπια πτωτικά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την κατάκτηση χθες ακόμα ενός πολυετούς ορόσημου, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν ένα μέρος των πρόσφατων κερδών. Βασικός στόχος είναι η διατήρηση πάνω από τις 1.500 μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.498 μονάδες με πτώση 0,29% με τον τζίρο στα 6 εκατ. ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών στα 1,3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE υποχωρεί επίσης κατά 0,23% στις 3.649 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM στις 2.395 μονάδες με -0,25%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,29% στις 1.334 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις τράπεζες, η Alpha Bank κινείται στο -0,7%, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 0,4%, η Eurobank με οριακή πτώση 0,1%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει αμετάβλητη.
Ο ΟΠΑΠ με ήπια κέρδη στο 0,6%, η ΔΕΗ επίσης με 0,4% , ενώ με απώλειες κινούνται η Motor Oil στο -1,1%, η Viochalco στο -0,95% και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola και Autohellas υποχωρούν κατά 0,6%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Ideal ενισχύεται κατά 0,8%, ενώ η Profile υποχωρεί κατά 1,3%, τα ΕΧΑΕ κατά 0,6%, η Intrakat κατά 0,94% και η ΑΒΑΞ κατά 1,3%.
Τέλος, η Optima bank σήμερα κινείται ισχυρά ανοδικά με 2,5%, ενώ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με απώλειες 2,5%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 50 μετοχές κινούνται με απώλειες και 30 με κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε εταιρεία φροντιστηριακής εκπαίδευσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σπάει ρεκόρ ο FTSE 100 με 15 σερί ανοδικές συνεδριάσεις
- Alter Ego Media: H Ασημίνα Μάρκου αναλαμβάνει υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων
- SKODA: Νέο τηλεοπτικό σποτ με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
- Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις