Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.448,75 μονάδες με πτώση 0,69% - Ο τραπεζικός επίσης με -1,1% - Στα 88,3 εκατ. ευρώ χαμηλά ο τζίρος - Άλμα 2,7% από Cenergy
Σχετικά ψύχραιμα θα μπορούσε να πει κανείς ότι διαχειρίστηκε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πωλητές διέκοψαν το τετραήμερο ανοδικό σερί, εστιάζοντας κυρίως στις τράπεζες, που αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ο ρυθμιστής της αγοράς και που σήμερα τράβηξαν τον Δείκτη προς τα κάτω, αν και στις πρώτες συναλλαγές βρέθηκε ακόμη και στο +0,9%.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας στις 1.448,75 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,69%. Ο τζίρος και σήμερα κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με 88,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών στα 19,76 εκατ. τεμάχια.
Ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,76% στις 3.518,96 μονάδες, η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM σημείωσε επίσης πτώση 0,54% στις 2.319,25 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης με ισχυρές απώλειες 1,1% στις 1.297,45 μονάδες,
Ως προς το ταμπλό, η μετοχή της Eurobank, μετά το χθεσινό ράλι 3% έκλεισε με -1,52% στα 2,131 ευρώ, η Alpha Bank ακολούθησε στην πτώση με -1,51% στα 1,1,598 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς από κοντά με -1,18% στα 3,78 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα κράτησε άμυνα και έκλεισε με απώλειες 0,46% και στα 8,292 ευρώ.
Στον αντίποδα, η Cenergy, που έκανε νέο ιστορικό υψηλό, με άλμα 2,7% στα 9,45 ευρώ, η Motor Oil με μικρά κέρδη 0,23% και η Coca Cola με μόλις +0,06%.
Από εκεί και πέρα, η ΔΕΗ έκλεισε αμετάβλητη στα 11,1 ευρώ και ο Μυτιληναίος με μικρές απώλειες 0,2% στα 36,46 ευρώ.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια υπέστησαν μεγάλες απώλειες με -2,38% στα 8,22 ευρώ, μαζί με τις ElvalHalcor και ΕΥΔΑΠ αμφότερες στο -2% περίπου.
Με απώλειες κινήθηκαν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με -1,4% στα 16,5 ευρώ και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με -0,5% στα 18,75 ευρώ. Απώλειες και για Viohalco με -1,45%, Jumbo με -0,59%, ΟΤΕ με -0,58% και ΟΠΑΠ με -1,4%.
Άνω του 1% απώλειες είχαν επίσης Autohellas, Lamda, Σαράντης, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Aegean.
Εκτός FTSE, η Optima ολοκλήρωσε με κέρδη 1,18% στα 12,02 ευρώ και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αμετάβλητος.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 68 μετοχές έκλεισαν με απώλειες και 45 με κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις