Για δεύτερη μέρα, παρά τις απώλειες στην Ευρώπη
Με μικρά κέρδη έκλεισε και στη συνεδρίαση της Πέμπτης 17/8 ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σε μία ημέρα που έμοιαζε με αυτή της Τετάρτης. Και αυτό γιατί ο Γενικός Δείκτης κράτησε το θετικό πρόσημο παρά τις αρνητικές πιέσεις για δεύτερη ημέρα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.283,43 μονάδες με άνοδο 0,27%. Την ίδια ώρα και πριν το κλείσιμο της ευρωπαϊκών αγορών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 0,71% στις 452 μονάδες ενώ κατά την εκκίνηση των αμερικανικών χρηματιστηρίων οι δείκτες έδειξαν άνοδο μετά από ένα διήμερο σοβαρών απωλειών.
Η αξία των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώθηκε στα περίπου 85 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο επί μέρους μετοχών η ΔΕΗ ανέκαμψε 2,58% στα 9,95 ευρώ, καθώς φαίνεται να ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις από την Goldman Sachs. Ο ΟΤΕ συνέχισε και σήμερα ανοδικά καταγράφοντας επίσης σημαντικά κέρδη 2,52% στα 14,23 ευρώ.
Αντίδραση ανοδική 4,95% έβγαλε και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά από σημαντικές απώλειες.
Η Τέρνα Ενεργειακή έδειξε σημάδια σταθεροποίησης και έκλεισε με μικρά κέρδη 0,25% στα 16,07 ευρώ.
Στις τράπεζες, ο κλαδικός δείκτης δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή και διαμορφώθηκε στο +0,14%. Η Alpha Bank κατάφερε στο κλείσιμο να διαγράψει το αρνητικό πρόσημο και να κλείσει με άνοδο 0,24% στα 1,485 ευρώ. Η Εθνική έκλεισε στο +0,16% στα 6,26 ευρώ, η Eurobank +0,13% στα 1,517 ευρώ και η Πειραιώς αμετάβλητη στα 3,3 ευρώ.
Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Aegean -1,22%, o ΟΠΑΠ -0,78% και η Μότοροϊλ -0,18%.
Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε η μετοχή της ΑΒΑΞ με κέρδη 5,97% και συναλλαγές 232.886 τεμαχίων.
Τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα σε όλους τις μετοχές είχαν η Δομική Κρήτης +14,92%, η ΕΚΤΕΡ +13,33%, η Ξυλεμπορία +12,63%, η CNLCAP 6,25% κλπ.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν η ΑΒΕ -4,36%, η ΜΙνέρβα -3,76% και η Καρέλιας -2,29%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








