Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,35% και στις 1.290,79 μονάδες - Στα 180,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Ράλι 4,29% για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Με κέρδη 1,23% έκλεισε η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, ενώ για τον τραπεζικό με +2,72%
Μικρή υποχώρηση έκανε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά τη χθεσινή αδυναμία να ξεπεράσει τις 1.300 μονάδες αναλώθηκε στην κατοχύρωση κερδών.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,35% στις 1.290,79 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ 1.285,93 μονάδων (-0,73%) και 1.298,24 μονάδων (+0,22%). Ο τζίρος ανήλθε στα 180,8 δισ. ευρώ και ο όγκος στα 42,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 785,4 χιλ. τεμάχια αξίας 7 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,44% στις 3.120,73 μονάδες, ενώ στο +0,41% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.202,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 1.058,24 μονάδες.
Παρόλα αυτά, το Χρηματιστήριο επέστρεψε στο θετικό πρόσημο σε επίπεδο εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,23%, με τον FTSE 25 να έχει άνοδο 1,36%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +2,72%
Ως προς το ταμπλό, η ΕΥΔΑΠ έχασε 5,17% στα 5,87 ευρώ, με την Quest και τον Σαράντη να ακολουθούν με πτώση που έφτασε το 2,68% και 2,20% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Jumbo, LAMDA και Alpha Bank.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΕΧΑΕ, Aegean, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Cenergy, Autohellas και ElvalHalcor, με την Coca Cola να κλείνει αμετάβλητη. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.
Ράλι 4,29% για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 2,43 ευρώ, και 1,68% για την Optima.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ευρώπη μιλά για «Tech Liberation Day», αλλά πόσο μακριά είναι αυτή η ημέρα
- Η Uber επενδύει 500 εκατ. δολάρια στη Nuro για την ανάπτυξη εμπορικών ρομποταξί
- Τραμπ για Νετανιάχου: Ναι τον ρώτησα αν είναι τρελός, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση
- Μικρή πτώση για το πετρέλαιο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Όμιλος ΑΒΑΞ – Οικονομικά Αποτελέσματα 3Μ 2026
- Ανοδος για την τιμή του χρυσού λόγω της πτώσης του δολαρίου
- Συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου με φόντο τον πόλεμο με το Ιράν
- Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ με τα μαθήματα ειδικότητας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








