Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,50% στις 1.514,31 μονάδες και ο τζίρος στα 7.52 εκατ. ευρώ
Απόπειρα να συνεχίσει την ανοδική πορεία για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση επιχειρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, εκμεταλλευόμενο τόσο το θετικό κλίμα στο εξωτερικό, όσο και τα διαδοχικά υψηλά 9ετίας των τραπεζών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,50% στις 1.514,31 μονάδες και o τζίρος στα 7.52 εκατ. ευρώ.
O τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,85% στις 1.307,05 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης επίσης με +0,55%, ενώ ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά -0,12%.
Ως προς το ταμπλό και τις συστημικές τράπεζες, ανοδικά κινείται η η Alpha Bank με +0,35% και ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς με +0,12% και η Εθνική Τράπεζα με +0,32%. Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται η Eurobank με -0,42%.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο ΟΤΕ κινείται ανοδικά με +1,4%, ο Σαράντης με +1,6%, ο ΟΛΠ με +1,03% και η Coca Cola με +0,8%. Ήπια ανοδικά κινούνται και η ΔΕΗ με τηνMetlen περί του +0,7%.
Αντίθετα, πτωτικά οριακά κινούνται οι Lamda με -0,56%, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με -0,46%, η Jumbo με -0,40%και Τitan.
Η μετοχή του ΟΛΘ βρίσκεται στα 29,3 ευρώ, διατηρώντας την απόσταση από τα επίπεδα της δημόσιας πρότασης της LeonidsPort BV (νομικό πρόσωπο ελεγχόμενο από μέλη της οικογένειας Louis Dreyfus) στα 27 ευρώ.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Κρι Κρι κινείται ανοδικά με +0,3% και η Intracom με +0,3%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, μέχρι στιγμής, 53 μετοχές καταγράφουν κέρδη, 26 απώλειες και 18 παραμένουν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σήμα κινδύνου από Eurobank: Η Ελλάδα αναπτύσσεται, αλλά οι αντοχές των νοικοκυριών δοκιμάζονται
- Bloomberg: Ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στις τουρκικές μετοχές μέσω fast – track συναλλαγών
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 05 – 06 – 2026
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Trafigura: Το πετρέλαιο σε «σημείο καμπής» μετά την πολεμική αναταραχή στο Ιράν
- Safe Bulkers, Inc. - SAFE BULKERS, INC. 05 – 06 – 2026
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - CrediaBank Α.Τ.Ε. 05 – 06 – 2026
- LAVIPHARM Α.Ε. - LAVIPHARM Α.Ε. 05 – 06 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








