Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,16% και διαπραγματεύεται στις 1.495,56 μονάδες και ο τζίρος στα 7 εκατ. ευρώ
Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι επενδυτές με το βλέμμα στην ανακατάληψη των 1.500 μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,16% και διαπραγματεύεται στις 1.495,56 μονάδες και ο τζίρος στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 2,1 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη +0,36% στις 1.354,71 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά +0,29% στις 3.638,44 μονάδες και ο FTSEΜ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινείται ανοδικά κατά +0,06% στις 2.422,90 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank σημειώνει κέρδη +0,65% στο 1,7115 ευρώ και ακολουθούν η Πειραιώς με +0,56% στα 4,133 ευρώ, η Eurobank με +0,13% στα 2,336 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα με +0,05% και στα 8,024 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κέρδη πέριξ του +1% σημειώνουν η ΔΕΗ, η Metlen, η ElvalHalcor και η Motor Oil, ενώ αντίθετα, πτωτικά κινείται η Jumboμε -0,7%, ο ΟΠΑΠ με -0,6% και η Optima bank με -0,9%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η ΑΒΑΞ καταγράφει άνοδο με +1,7% στα 1,83 ευρώ και ακολουθούν η Lavipharm με +1,3% και η Τεχνική Ολυμπιακή με +0,8%. Στον αντίποδα, απώλειες κοντά στο -1% καταγράφουν η Intracom Holdings, η ΕΧΑΕ και η Ideal.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, μέχρι στιγμής, 35 μετοχές καταγράφουν κέρδη, 18 απώλειες και 20 παραμένουν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηλεκτρονικό εμπόριο: Η Ευρώπη έσπασε το φράγμα των 900 δισ. ευρώ το 2025, με την Ελλάδα να κερδίζει έδαφος
- Wall Street: Ο Nasdaq σπάει το ιστορικό ρεκόρ, με το βλέμμα στραμμένο σε ΗΠΑ και Ιράν
- Αβραμόπουλος: Ανακλήθηκε το βελγικό ένταλμα σύλληψης
- Δύο συλλήψεις για απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων μπισκοτοβιομηχανίας σε φρεάτιο που οδηγεί στον Κηφισό
- Notia Medcare: Η αναφορά στην πλασμαφαίρεση σε podcast και η διευκρίνιση ότι η πράξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στη μονάδα
- Iran Air: Δεν έχουμε λάβει καμία ειδοποίηση για απαγόρευση πτήσεων στη Μέση Ανατολή
- Η Κίνα καλεί την ΕΕ να κρατήσει ανοιχτή την αγορά αυτοκινήτων
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (Ορθή Επανάληψη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








