Το επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη στήριξη της ανάπτυξης ενόψει του υψηλού πληθωρισμού τιμωρούν οι traders.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι αποδόσεις των γερμανικών 30ετών ομολόγων εκτινάχθηκαν σε υψηλό τριετίας – στο 1,01% βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής- με τις αγορές να παραμένουν ανικανοποίητες από την κεντρική τράπεζα και την ανανέωση της δέσμευσής της να ολοκληρώσει τις αγορές ομολόγων το τρίτο τρίμηνο – ένα βήμα προς την εξομάλυνση της πολιτικής εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων από την άνοδο των τιμών.
Οι traders περιορίζουν τα στοιχήματα για μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, βλέποντας μόλις 50% πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου, αφότου η Πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε την απειλή για την οικονομική ανάπτυξη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- EasyJet: Το Δ.Σ. αποδέχτηκε την πρόταση της Castlelake
- Ανάρτηση Ρώσου φαρσέρ στο Χ: «Το γραφείο του Θάνου Ντόκου μας έστειλε την πρόσκληση για τη βιντεοκλήση»
- Φωτιά στην Οινόη: Εκκενώθηκαν προληπτικά επτά κατοικίες, μαρτυρίες για τσιγάρο από διερχόμενο όχημα
- Σίλβερστοουν: Ο Λεκλέρ θριάμβευσε σε ένα γκραν πρι γεμάτο ανατροπές
- Βασικός υποψήφιος ο Κλοπ για τη Γερμανία μετά το φιάσκο στο Μουντιάλ
- Μυστήριο στοίχημα στην Polymarket για αποχώρηση Πούτιν έως το τέλος του 2026
- Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην Οινόη
- Οι Αμερικανοί μπούχτισαν από την πολιτική, αλλά τους αρέσει να ακούν απόψεις διασημοτήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








