Προσπαθεί να αποκαταστήσει και να ενισχύσει τη θέση της ως αποφασιστικός παίκτης στη γερμανική τραπεζική αγορά
Η Commerzbank, μία από τις πιο γνωστές τράπεζες της Γερμανίας, στην οποία κατέχει μερίδιο η κυβέρνηση μετά τη διάσωσή της πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, ανακοίνωσε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ότι τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 684 εκατ. ευρώ (730,72 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο, έναντι κερδών 195 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 611 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις συναίνεσης που δημοσίευσε η Commerzbank.

Η διοίκηση μάλιστα δήλωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη κόστους προς έσοδα στο 55% έως το 2027 και θα στοχεύσει σε καθαρά κέρδη περίπου 3,4 δισ. ευρώ το ίδιο έτος.
«Με την εκλεπτυσμένη στρατηγική μας, ενισχύουμε τη θέση μας ως αποφασιστικός παίκτης στη γερμανική τραπεζική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Μάνφρεντ Κνοφ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Στέφανος Μάνος, 87 ετών
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Δικογραφία για τη μεγάλη φωτιά σε εργολάβους και στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ
- Δεκαπενταύγουστος μετ’ εμποδίων: Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
- Wall Street: Νέα ρεκόρ, αλλά η εβδομάδα έκλεισε με περισσότερη επιφυλακτικότητα
- Ιράν προς ΗΠΑ: «Αποδεχθείτε την ήττα» ενώ ο Τραμπ ζητά από τους Αμερικανούς να αποδεχθούν τις υψηλότερες τιμές καυσίμων
- Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα τιμά την Παναγία
- Σφοδρές αντιδράσεις για τις διακοπές Μακρόν ενώ η χώρα δοκιμάζεται από πυρκαγιές
- Σεισμός 7,7 Ρίχτερ χτύπησε την Ινδονησία: Νεκροί, ζημιές και χιλιάδες κάτοικοι άστεγοι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








