Τράπεζες

Commerzbank: Υψηλά επιτόκια, μείωση προσωπικού και καταστημάτων έφερε τριπλασιασμό κερδών

Προσπαθεί να αποκαταστήσει και να ενισχύσει τη θέση της ως αποφασιστικός παίκτης στη γερμανική τραπεζική αγορά

Η Commerzbank, μία από τις πιο γνωστές τράπεζες της Γερμανίας, στην οποία κατέχει μερίδιο η κυβέρνηση μετά τη διάσωσή της πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, ανακοίνωσε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ότι τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 684 εκατ. ευρώ (730,72 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο, έναντι κερδών 195 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 611 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις συναίνεσης που δημοσίευσε η Commerzbank.

Η τράπεζα τα τελευταία τρία χρόνια έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό και το δίκτυο καταστημάτων της για να αποκαταστήσει τα κέρδη της.

Η διοίκηση μάλιστα δήλωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη κόστους προς έσοδα στο 55% έως το 2027 και θα στοχεύσει σε καθαρά κέρδη περίπου 3,4 δισ. ευρώ το ίδιο έτος.

«Με την εκλεπτυσμένη στρατηγική μας, ενισχύουμε τη θέση μας ως αποφασιστικός παίκτης στη γερμανική τραπεζική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Μάνφρεντ Κνοφ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu