Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι, στις 22 Δεκεμβρίου 2016, υπεγράφη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η πρώτη δανειακή σύμβαση «HIGH VOLTAGE SUBSTATIONS AND SMART METERING», ύψους 40 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο συνολικής εγκεκριμένης χρηματοδότησης ύψους 85 εκατ. ευρώ για επενδύσεις που έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των Δικτύων Διανομής Η/Ε της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.
H χρηματοδότηση αυτή, θα υποστηρίξει το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών που περιλαμβάνουν την εγκατάσταση 40 χιλιομέτρων υποβρυχίων καλωδίων, υποσταθμούς υψηλής και μέσης τάσης καθώς και την ανάπτυξη και εγκατάσταση πιλοτικού προγράμματος έξυπνων μετρητών σε 170,000 πελάτες χαμηλής τάσης, βελτιώνοντας σημαντικά την αξιοπιστία της παροχής και μέτρησης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nαστάσια Ταμπακοπούλου: Το marketing μέσα από τα νέα ψηφιακά εργαλεία, την τεχνική νοημοσύνη και τα social media
- Ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις (ΣΚΑΪ): Στο 24% η Ν.Δ., δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 11,5%
- Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για Intralot με 1,07 ευρώ ανά μετοχή
- Aegean: Στο 3,7% η απόδοση του ομολόγου – Υπερκάλυψη 3,75 φορές της έκδοσης
- Η σύζυγος Ερντογάν με την κόρη της συνάντησε τον Πάπα στη Ρώμη
- Περιορίστηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά περιμένουν τα στοιχεία της Πέμπτης
- La Croix: Στην Ελλάδα διαμένουν 8.000 Ισραηλίτες
- Tesla: Πτώση στις παραδόσεις οχημάτων στο β΄τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις