Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι, στις 22 Δεκεμβρίου 2016, υπεγράφη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η πρώτη δανειακή σύμβαση «HIGH VOLTAGE SUBSTATIONS AND SMART METERING», ύψους 40 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο συνολικής εγκεκριμένης χρηματοδότησης ύψους 85 εκατ. ευρώ για επενδύσεις που έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των Δικτύων Διανομής Η/Ε της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.
H χρηματοδότηση αυτή, θα υποστηρίξει το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών που περιλαμβάνουν την εγκατάσταση 40 χιλιομέτρων υποβρυχίων καλωδίων, υποσταθμούς υψηλής και μέσης τάσης καθώς και την ανάπτυξη και εγκατάσταση πιλοτικού προγράμματος έξυπνων μετρητών σε 170,000 πελάτες χαμηλής τάσης, βελτιώνοντας σημαντικά την αξιοπιστία της παροχής και μέτρησης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σφοδρό πλήγμα για την αγορά υπολογιστών με βουτιά στις αμερικανικές αποστολές
- Πάνω από 2.600 παραβάσεις για μη χρήση κράνους βεβαίωσε η Τροχαία σε μία εβδομάδα
- Αυξήθηκαν οι αποδοχές των CEO εταιρειών του S&P το 2025 – Αναλογία ανδρών – γυναικών
- COCA-COLA HBC AG - Bitesize Investor series – Egypt
- Φεύγουν οι διεθνείς διασώστες από τη Βενεζουέλα ενώ χιλιάδες εγκλωβισμένοι παραμένουν στα ερείπια
- Στο “κόκκινο” Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα
- Βαρύς ο λογαριασμός των μνημονίων μέχρι το 2070 παρά την αποκλιμάκωση του χρέους
- Η Αγκυρα στο επίκεντρο της παγκόσμιας διπλωματίας για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








