Ελλάδα

Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου: Διαμαρτυρία στις 28 Μαΐου έξω από το υπ. Οικονομικών

Σκάνδαλο πλέον η άρνηση της κυβέρνησης – Να παρέμβει νομοθετικά στα κατ’ ευφημισμόν δάνεια, ζητούν

Σε νέα κινητοποίηση στις 28 Μαΐου καλεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ζητώντας ρύθμιση στα δάνεια που έχουν συνάψει εδώ και μια δεκαπενταετία.

«Οι δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου, συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας, για άμεση νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου να νομοθετηθεί ρύθμιση, η οποία θα αμβλύνει τις τραγικές επιπτώσεις των δανείων που βιώνουμε εδώ και πάνω από μία δεκαπενταετία.

Στις 28 Μαΐου η μέρα Τρίτη και ώρα 12 η Επιτροπή Πρωτοβουλίας δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου διοργανώνει διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο οικονομικών, για να σταματήσει το οικονομικό έγκλημα σε βάρος των δανειοληπτών και των οικογενειών τους-αρχικά πάνω από 70.000 συμβάσεις.

Απαιτούμε να δούμε τον κ. Χατζηδάκη, να τον ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνουμε, πως από την συγκέντρωση της 21ης Φεβρουαρίου μέλη της επιτροπής μας συναντήθηκαν με την Γ. Γραμματέα χρηματοπιστωτικής πολιτικής και Διαχείρισης ιδιωτικού χρέους κα Θεώνη Αλαμπάση παρουσία αμέσων συνεργατών του υπουργού Οικονομικών. Μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μετά από μελέτη του θέματος, σε κάθε περίπτωση θα μας έκαναν γνωστή την θέση του υπουργού, για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος των δανείων με ρήτρα Ελβετικού φράγκου. Από τότε – αν και έχει περάσει ένα τρίμηνο – το μόνο που γνωρίσαμε είναι η εύγλωττη σιωπή του υπουργού. Κάθε προσπάθεια μας για πληροφόρηση έπεσε στο κενό. Στο τρίμηνο αυτό η Πρωτοβουλία οργάνωσε στις 30 Μαρτίου συγκέντρωση στο υπουργείο Oικονομικών και πορεία στην Βουλή . Ήμασταν παρόντες τον Απρίλιο στον Άρειο Πάγο. Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) και την Ελληνική Λύση ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση με το κόμμα της Νίκης και θα συνεχίζουμε.

Προσκλήθηκαν τα κόμματα της Βουλής να παραστούν και να ανακοινώσουν την επίσημη θέση τους, ενόψει και των Ευρωεκλογών και στις τρεις πόλεις. Δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε. Ζητάμε να πληρώσουμε γι’ αυτά που δανειστήκαμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu