Αντιπροσώπευαν περίπου το 3% των παγκόσμιων εσόδων
Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση των μονάδων βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες στην επενδυτική εταιρεία Platinum Equity.
Η πώληση των επιχειρήσεων Horizon Organic και Wallaby που παράγουν προϊόντα όπως γάλα, κρέμες γάλακτος, γιαούρτι, τυρί και βούτυρο, αποτελεί μέρος του προγράμματος αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου και εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε η Danone, χωρίς να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.
“Αυτή η πώληση, μόλις ολοκληρωθεί, θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε περαιτέρω στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μας και να επανεπενδύσουμε στις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Danone Antoine de Saint-Affrique.
Η Danone θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση, πρόσθεσε η εταιρεία. Η Danone αρνήθηκε να σχολιάσει την αξία της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση θα έχει αντίκτυπο στα οικονομικά της στοιχεία για το 2024.
Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, για τη δραστηριότητά της στον τομέα των βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Αντιπροσώπευε περίπου το 3% των παγκόσμιων εσόδων της Danone και είχε αποδυναμωτικό αντίκτυπο στην αύξηση των ομοειδών πωλήσεων και στο επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της Danone το 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- N. Tσάφος: Με τη μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ, το σύστημα φθάνει σε σημείο που δεν μπορεί να απορροφήσει αυτή την ενέργεια
- ΗΡΩΝ: Υποστηρικτής του Ioannina Lake Run 2025
- Νερό Arrena: Πού στοχεύει μετά την αύξηση του τζίρου αλλά και τη διεύρυνση ζημιών το 2024
- Rheinmetall: Εξαγοράζει τα γερμανικά ναυπηγεία NVL
- Ιφ. Κάλφα: Aποχώρησε μετά από 18 χρόνια στην ALPHA bank και ανέλαβε Chief Human Resources Officer στο Aktor Group
- Επένδυση $6,8 δισ. σε AI από Alphabet/Google στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει επίσκεψης Τραμπ
- OpenAI: Προσέλαβε τον τέως CFO της xAI – Κλιμακώνεται η κόντρα Μασκ – Αλτμαν
- Η Γερουσία ενέκρινε τον Μίραν, επιλογή του Τραμπ για το διοικητικό συμβούλιο της Fed
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις