Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έφεραν τη δυναμική του 3x3 στις γειτονιές και τις πλατείες της Ελλάδας, με 334 αγώνες και 218 ομάδες
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών, δυνατές αναμετρήσεις και έντονο παλμό ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση του ΔΕΗ 3×3 Street Basketball, επιβεβαιώνοντας τη συνεχώς αυξανόμενη απήχηση του αθλήματος στην Ελλάδα.
Για τέταρτη διαδοχική χρονιά, η ΔΕΗ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), έφερε το μπάσκετ πιο κοντά στον κόσμο, μετατρέποντας κεντρικά σημεία έξι ελληνικών πόλεων σε υπαίθρια γήπεδα γεμάτα δράση.
Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2026, η διοργάνωση ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, το Κιάτο, τη Ρόδο και την Αθήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του μπάσκετ 3×3. Συνολικά, 862 αθλητές και αθλήτριες, 218 ομάδες και 334 αγώνες συνέθεσαν τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, με αναμετρήσεις στις κατηγορίες U14 Men, U16 Men, U18 Men, +18 Men και +18 Women.
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η διοργάνωση ανέδειξε τη δυνατότητα του αθλητισμού να φέρνει κοντά ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και να δημιουργεί νέες ευκαιρίες συμμετοχής. Το 3×3, με τον γρήγορο ρυθμό, τη θεαματικότητα και την άμεση επαφή με το κοινό, απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι μπορεί να μετατρέψει μια πλατεία σε σημείο συνάντησης, ψυχαγωγίας και υγιούς ανταγωνισμού.
Στήριξη με διεθνή προσανατολισμό
Η παρουσία της ΔΕΗ στο ελληνικό 3×3 δεν περιορίζεται στις διοργανώσεις δρόμου. Μέσα από το κεντρικό μήνυμα «ΔΕΗ Power Up the Game», η εταιρεία στηρίζει την ανάπτυξη του αθλήματος σε πολλαπλά επίπεδα, ενισχύοντας τόσο τη συμμετοχή της νέας γενιάς όσο και την αγωνιστική παρουσία των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ υποστηρίζει τις Εθνικές Ομάδες 3×3 ανδρών και γυναικών στις κατηγορίες U21, U23 και Open (23+), οι οποίες πραγματοποίησαν σημαντικές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις κατά τη διάρκεια του 2026.
Ξεχώρισε η πορεία της Εθνικής Ανδρών U23, που κατέκτησε την τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη, καταγράφοντας τη σημαντικότερη αγωνιστική επιτυχία της χρονιάς. Παράλληλα, η Εθνική Ανδρών U21 κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη του FIBA 3×3 Youth Nations League, σημειώνοντας αξιόλογες νίκες απέναντι σε ισχυρούς ευρωπαϊκούς αντιπάλους.
Στα FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers, οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών Open (23+) έφτασαν έως τα προημιτελικά, ενώ αντίστοιχη πορεία πραγματοποίησαν οι ομάδες U23 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντο στην Ιταλία.
Ιδιαίτερη σημασία είχε και η δημιουργία της ΔΕΗ Team Athina, της επαγγελματικής ομάδας 3×3 ανδρών και γυναικών που έκανε φέτος την πρώτη της εμφάνιση, με στόχο να αποτελέσει τη βάση της Εθνικής Ομάδας 3×3.
Η ομάδα παρουσιάστηκε επίσημα στη Θεσσαλονίκη, κατά την έναρξη του φετινού ΔΕΗ 3×3 Street Basketball, ενώ η ανδρική της σύνθεση συμμετείχε στο FIBA 3×3 Challenger της Αθήνας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κατακτώντας την έκτη θέση. Αντίστοιχα, η γυναικεία ομάδα αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία +18 της διοργάνωσης στο Κιάτο.
Το 3×3 μπαίνει και στις σχολικές αυλές
Σημαντικό μέρος της συνεργασίας ΔΕΗ και ΕΟΚ αποτελεί και το πρόγραμμα «3×3 Schools powered by ΔΕΗ», το οποίο συνεχίζεται επίσης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, φέρνοντας το Ολυμπιακό άθλημα του 3×3 στα σχολεία.
Για το 2026, η δράση περιλαμβάνει επισκέψεις σε 20 ελληνικές πόλεις, προσφέροντας σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου τη δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα και να εξοικειωθούν με τις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο από τους Γόννους και συνεχίζεται τους επόμενους μήνες σε Νεάπολη-Συκιές, Λαμία, Παλλήνη, Παλαμά, Μέγαρα και Ναύπλιο. Στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών άθλησης για τα παιδιά, με τα σχολικά προαύλια να μετατρέπονται σε χώρους παιχνιδιού, κοινωνικοποίησης και δημιουργικής έκφρασης.
Η Αθήνα ετοιμάζεται για το FIBA 3×3 Europe Cup 2027
Η ολοκλήρωση του φετινού ΔΕΗ 3×3 Street Basketball έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το συγκεκριμένο άθλημα αποκτά ολοένα μεγαλύτερη δυναμική στην Ελλάδα.
Η ανάληψη της διοργάνωσης του FIBA 3×3 Europe Cup 2027 από την Αθήνα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη και τη διεθνή προβολή του ελληνικού 3×3.
Από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2027, η Πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, φιλοξενώντας τις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης, με φόντο την Ακρόπολη.
Με το 3×3 να έχει πλέον καθιερωθεί ως Ολυμπιακό άθλημα και να προσελκύει ολοένα περισσότερους νέους, η διαρκής στήριξη της ΔΕΗ συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευρύτερου οικοσυστήματος ανάπτυξης, από τις σχολικές αυλές και τις ανοιχτές διοργανώσεις μέχρι τον πρωταθλητισμό και τις διεθνείς επιτυχίες.
Η τέταρτη χρονιά του ΔΕΗ 3×3 Street Basketball ολοκληρώθηκε, αφήνοντας ως παρακαταθήκη εκατοντάδες συμμετοχές, αγωνιστικές εμπειρίες και μια ακόμη πιο ισχυρή σύνδεση του μπάσκετ με τις τοπικές κοινωνίες. Ένα ταξίδι που δείχνει ότι η ενέργεια του αθλητισμού μπορεί να ξεκινά από μια γειτονιά και να φτάνει μέχρι τη διεθνή σκηνή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παρέμβαση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2027 από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς
- Ευθείες βολές από το Λονδίνο για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα του Brexit
- Allianz Trade: Τουρισμός, ενέργεια, κατασκευές στηρίζουν την ελληνική οικονομία το 2026 – Ποιοι κλάδοι πιέζονται
- Aegean: Νέος CEO ο Μιχάλης Κουβελιώτης
- Νόμπελ Οικονομίας στους Αμερικανούς Χολ και Γούντφορντ για την μακροοικονομική σταθεροποίηση
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 25 Νοεμβρίου
- ΔΕΗ 3×3 Street Basketball: Έξι πόλεις, 862 αθλητές και μια χρονιά γεμάτη μπάσκετ
- Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επικίνδυνη κακοκαιρία με καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








