Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της και των θυγατρικών της
Έκλεισε το βιβλίο των προσφορών για το ομόλογο της ΔΕΗ, λήξης το 2031. Το επιτόκιο υποχώρησε στο 4,625% από την αρχική πρόβλεψη για 4,75% και η ΔΕΗ άντλησε τελικά 600 εκατ. ευρώ αντί των 500 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.
Τα έσοδα από την προσφορά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της και των θυγατρικών της και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς.
Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των ομολογιών στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο κατάλληλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προσφορά έχει προγραμματιστεί να διακανονιστεί στις 30 Οκτωβρίου 2024, υπό την επιφύλαξη εκπλήρωσης των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης τέτοιου είδους συναλλαγών.
H Citigroup Global Markets Europe AG, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, και η BNP PARIBAS, η Deutsche Bank Aktiengesellschaft, η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Société Générale, και οι Alpha Bank Α.Ε., Eurobank Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Μονοπρόσωπη Α.Ε., AXIA Ventures Group Limited, και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενεργούν από κοινού ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- NN Hellas: Παραδέχεται τις υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, κάνοντας λόγο για 7,6% κατά μέσο όρο…
- Στο πλευρό των δικαστικών υπαλλήλων η ΑΔΕΔΥ για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 10/06
- COSMOTE TELEKOM: Με την ανακύκλωση συσκευών συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών θαλασσών
- Η Κίνα «κλέβει» ταλέντα της Silicon Valley και κυνηγά την επόμενη «υπερ-εφαρμογή» της AI
- Πράσινο φως από τη Γερουσία στο μεταναστευτικό πακέτο των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ
- Στα χέρια ιδιωτών το ιστορικό Ξενία Καρτερού για τα επόμενα σαράντα χρόνια
- Μπλόκο της SpaceX σε επενδυτές από Κίνα και Χονγκ Κονγκ στην IPO για λόγους ασφαλείας
- Η AMD επεκτείνει την υποστήριξη του Socket AM5 έως το 2029
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








