Δεν θα υπάρξει αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης σήμερα.
Αν και αναμενόταν σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2014, η Moody’s να προχωρήσει σε αναθεώρηση της αξιολόγησης, ο οίκος ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση της αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην τελευταία αξιολόγηση της Ελλάδος από τον οίκο την 1η Αυγούστου, υπήρξε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, σε Caa1 από Caa3. Στην αιτιολόγηση της απόφασής της εκείνης, η Moody’s επικαλέστηκε τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και την εκτίμησή της ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Moody’s δεν προχώρησε σε επικαιροποίηση της αξιολόγησης για μια σειρά από χώρες και πόλεις, όπως τα νησιά Φερόε, η Μολδαβία, η Μόσχα, η Σλοβακία και η Αγ. Πετρούπολη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενισχυμένοι ευρωπαϊκοί πόροι για τον στρατηγικό διάδρομο Μαύρης Θάλασσας και Αιγαίου
- Η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν ρίχνει τις τιμές πετρελαίου, όχι όμως και το κόστος των μεταφορών
- Συνεργασία Revolut και Wolt στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών
- Η Ευρώπη χάνει το τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίας: Λιγότερη παραγωγή, περισσότερα κινεζικά μοντέλα
- Το NBA Europe φέρνει επανάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με την Αθήνα στο επίκεντρο
- Ιερά Σύνοδος για διπλασιασμό μισθού Μητροπολιτών: «Να μην το προσεγγίζουμε με υπερβολές»
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά
- “Την λυπήθηκα τη Τζόρτζια και βγάλαμε φωτογραφία”
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







