Απογοητευμένος δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, που έχει χαρακτηρίσει τον Κινέζο ομόλογό του «δικτάτορα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε απογοήτευση χθες Κυριακή για την απουσία του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ από τη Σύνοδο Κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στην Ινδία αυτή την εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «θα μπορέσει να τον δει».
Ερωτηθείς για την απουσία του κ. Σι από τη σύνοδο στο Νέο Δελχί, ο κ. Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους «είμαι απογοητευμένος, αλλά θα μπορέσω να τον δω», αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Τους τελευταίους μήνες, Ουάσιγκτον και Πεκίνο έχουν ξαναρχίσει διάλογο, με σειρά επισκέψεων κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων στην Κίνα, με πρώτο τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.
Όμως οι διμερείς σχέσεις παραμένουν τεταμένες, με τις διενέξεις για το εμπόριο, την υπόθεση της Ταϊβάν και αυτόν που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν επεκτατισμό της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα να παραμένουν αγκάθια.
Την Πέμπτη, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι ο κ. Σι δεν θα συμμετάσχει στην G20, ότι την Κίνα θα αντιπροσωπεύσει ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ.
Ο κινέζος πρόεδρος και ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός της Ινδίας, ο Ναρέντρα Μόντι, είχαν σπάνια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της συνόδου της BRICS στη Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα, ωστόσο οι εντάσεις παραμένουν επίσης υψηλές στη σχέση των δυο ασιατικών γιγάντων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΒΕΠ: Τα 10 ευρώ δεν καταργούν την απόδειξη – Τι ισχύει για κεράσματα, δώρα και δωρεάν δείγματα
- Pepco: Παρά τον πόλεμο, μπαίνει στην αγορά της Ουκρανίας
- Σε τροχιά άρσης των αμερικανικών κυρώσεων το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας
- Sabo: Επένδυση σε νέες εγκαταστάσεις 60.000 τμ
- Ενέργεια και χειμερινή επάρκεια στη συνεδρίαση των 27 Υπουργών Ενέργειας
- Τέλος χρόνου για τη GLS για την απόκτηση της ACS, τα δύο σενάρια
- Zakcret: Διανομή κερδών 311.740 ευρώ στους μετόχους
- B. Νάννος: Νέος logistics manager στη Ροδούλα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








