Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος κάνει γνωστή, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Κύριε Πρόεδρε», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, «σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση».
Όπως εξάλλου τονίζει ο κ. Τσίπρας, «επί της ουσίας, για τη σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση σ’ αυτή τη φάση και εφόσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, έχουμε τοποθετηθεί -από του βήματος της Βουλής- στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις